HSL:n uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän laitteiden koekäyttö on alkanut sujuvasti

HSL:n uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän laitteiden koekäyttö bussissa on alkanut ongelmitta. Åbergin Linja Oy:n auto, joka on varustettu uudella matkakortinlukijalla, kuljettajan lipunmyyntilaitteella ja infopäätteellä sekä seuraavan pysäkin nimen kertovalla näytöllä, lähti tiistaiaamuna 5.4. matkaan Espoon linjalle 16.

”Asiakkaat osaavat hyvin kausilippujen leimaukset. Arvolipun oston uusi toimintaperiaate, jossa ensin valitaan matkustusalue, painetaan OK ja vasta sitten näytetään korttia, vaatii vielä hieman opettelua”, hankejohtaja Eero Nikula HSL:stä kertoo.  
”Uusi matkakortinlukija on toiminut teknisesti moitteetta ja ostotapahtumat kirjautuvat järjestelmään oikein ja nopeasti.”

Koekäyttöbussi ajaa Espoon sisäisellä linjalla 16 perjantaihin 8.4. saakka sekä lauantaina 9.4. ja sunnuntaina 10.4. aamupäivällä. Muina aikoina tulevana viikonloppuna koekäyttöbussi kulkee linjalla 105. Sekä linjan 16 että linjan 105 pysäkeiltä löytyy tietoa koekäytöstä ja uudesta matkakortinlukijasta.

Laitteisto asennetaan vaiheittain kaikkiin 12 Åbergin Linja Oy:n bussiin. Koekäytössä on mukana huhti-toukokuun aikana myös muutama linjan 1 raitiovaunu sekä juna. Matkakortinlukijaa koekäytetään huhtikuun aikana myös Kalasataman metroasemalla. Koekäytön aikana järjestelmän toimivuutta testataan ja siihen tehdään korjauksia ja tarvittavia muutoksia.

Hyväksytyn koekäytön jälkeen alkaa uusien matkakortinlukijoiden laajamittainen asennus toukokuun lopussa. Samalla asennetaan muut busseihin tulevat tietokoneet ja kuljettajan laitteet sekä seuraavan pysäkin näytöt. Asennusten on arvioitu kestävän noin yhdeksän kuukautta. Laitteisto asennetaan yhteensä 1500 HSL-alueen bussiin sekä raitiovaunuun ja junaan.

Uudistuksesta voi lukea lisää HSL:n www.hsl.fi/uudetlaitteet -sivustolta, jossa voi harjoitella matkakortinlukijan käyttöä etukäteen. Myös palvelupisteistä löytyy harjoitteluun tarkoitettuja lukijoita.