HSL kerää palautetta liikennöintisuunnitelmasta

HSL julkaisee vuosittain liikennöintisuunnitelman, jossa esitellään seuraavan vuoden aikana tehtävät liikennöintimuutokset. Suunnitelma kattaa bussi-, juna-, raitio-, metro- ja lauttaliikenteen. HSL kerää nyt asiakkaiden kommentteja seuraavaan suunnitelmaan. Liikennöintisuunnitelmaa voi kommentoida tiistaihin 10.1.2017 asti.

Tutustu suunnitelmaan ja anna palautetta

Liikennöintisuunnitelmassa 2017–2018 esitetyt muutokset tulevat voimaan joko kesäliikenteen alkaessa 19.6.2017 tai syysliikenteeseen siirryttäessä 14.8.2017.

Tutustu liikennointisuunnitelman 2017–2018 luonnokseen

Liikennöintisuunnitelma ei sisällä länsimetron aloitukseen liittyviä metro- ja bussiliikenteen muutoksia, joista on päätetty jo edellisen liikennöintisuunnitelman sekä Länsimetron liityntälinjastosuunnitelman yhteydessä.

Syksyllä 2017 toteutuvat myös monet Raitioliikenteen linjastosuunnitelmaan sekä Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan liittyvät muutokset. Näistä muutoksista HSL ei enää tässä vaiheessa pyydä palautetta, koska linjastomuutokset olivat kommentoitavina jo linjastosuunnitelmia laadittaessa.
 
HSL:n Länsimetrosivut

Raitioliikenteen linjastosuunnitelma

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma

HSL keräsi suunnitelmasta palautetta 14.12.2016 - 10.1.2017 tämän sivun lopussa olevaan kommenttikenttään. HSL:n suunnittelijat perehtyvät kommentteihin ja tarkastelevat liikennöintisuunnitelmaa vielä kerran niiden valossa. HSL:n hallitus käsittelee suunnitelmaa kokouksessaan 24. tammikuuta.