HSL uudistaa Espoon ja Lauttasaaren bussiliikenteen sitten, kun metro kulkee Matinkylään

Länsimetro Oy kertoi tänään perjantaina tiedotustilaisuudessaan, että metron rakennustyöt Matinkylään asti olisivat valmiina arvion mukaan kesäkuussa. Tapiolaan asti metro olisi Länsimetron mukaan liikennöitävissä mahdollisesti huhtikuussa. Aikataulu tarkentuu tammi-helmikuun vaihteessa testien edetessä.

Tänään Länsimetro Oy:ltä saatujen tietojen perusteella näyttää siltä, että metroliikenne Matinkylään voisi alkaa kesäkuussa. HSL voi päättää metroliikenteen aloittamisesta – ja sen mahdollisesta vaiheistuksesta Tapiolaan – vasta, kun saadaan varmuus siitä, milloin metron rakennustyöt Matinkylään asti ovat valmiit.

Luonteva ajankohta bussien liityntäliikenteeseen siirtymiselle olisi näin ollen kesäliikenteen alussa 19. kesäkuuta. Siihen asti bussiliikennettä ajetaan nykyisellä linjastolla Espoosta, Lauttasaaresta ja Kirkkonummelta Helsingin keskustaan saakka.

HSL päättää länsimetron liikenteen aloittamisesta ja siihen liittyvistä bussiliikenteen muutoksista siten, että matkustajien palvelut turvataan muutostilanteessa ja liikenne toteutetaan kustannustehokkaasti.