Lähes 20 000 ihmistä tilasi HSL:n matkakortin kotiinsa

Eniten matkakortteja toimitetaan Helsinkiin

HSL:n matkakorttikampanja toi Helsingin seudulle tuhansia uusia joukkoliikenteen käyttäjiä. Lähes 20 000 ihmistä tilasi HSL:n matkakortin maksutta kotiinsa kuukauden kestäneen kampanjan aikana.

“Matkakortin kokeilukampanja toteutettiin myös vuosina 2013 ja 2014. Näiden kampanjoiden tuottojen perusteella arvioimme, että nyt toimitetuille matkakorteille tehtyjen latausten arvo ylittää miljoona euroa vuoden aikana“, sanoo HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink.

Matkakorttikampanjan alkajaisiksi HSL jakoi marraskuun alussa 6000 vihreää ämpäriä matkakortin käyttäjille. Ihmiset, joilla ei ollut omaa matkakorttia, saivat tilata sen maksutta ja kotiin kuljetettuna. Kokeilukampanjassa tilatuille matkakortille on ladattu valmiiksi kaksi viikkoa matkustuasaikaa ja niillä voi matkustaa kaikissa liikennevälineissä koko HSL:n alueella.

Kokeilukampanjan aikana uusien matkakorttien tilauksista kaksi viidennestä tuli Helsingistä, viidennes Espoosta ja toinen viidennes Vantaalta. Loput tulivat muista HSL-kunnista: Keravalta, Sipoosta, Kirkkonummelta ja Kauniaisista. Väkilukuun suhteutettuna eniten maksuttomia matkakortteja tilasivat keravalaiset: 2,7 prosenttia kuntalaisista haluaa kokeilla HSL:n matkakorttia.

Kampanjalla oli tarkoitus saada HSL:n asiakkaiksi suuri joukko uusia matkakortin käyttäjiä. Kampanja on toteutettu kaksi kertaa aiemminkin. Vuonna 2013 toteutetussa vastaavanlaisessa kampanjassa toimitettiin yli 28 000 uutta matkakorttia.

HSL:n tavoitteena on saada matkakorttia kokeilevat jäämään myös kanta-asiakkaiksi. Kanta-asiakas, jolla on kausilippu, matkustaa HSL:n liikenteessä alennettuun hintaan. Kunnat maksavat osan kausilippujen hinnasta, ja kaupunkien sisäisissä lipuissa tuki on jopa puolet lipun hinnasta.