Uusien kaupunkipyöräasemien sijainnit päätetty

Kaupunkipyöräverkosto laajenee tänä keväänä kolminkertaiseksi: käytössä on silloin 1500 pyörää ja 150 pyöräasemaa. Kaupunkisuunnitteluvirasto julkisti uusien pyöräasemien sijainnit tänään. Kaupunkipyörillä voi 2.5. alkaen polkea kantakaupungista Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.

Pyöräverkoston laajeneminen parantaa entisestään joukkoliikennejärjestelmän palvelutasoa ja saavutettavuutta, kun liityntämatkoihin voi käyttää kaupunkipyöriä. Kaupunkipyörät toimivatkin osana joukkoliikenteen matkaketjua ja edistävät kestävää liikkumista.

Asukkailla on ollut mahdollisuus kommentoida kaupunkipyörien laajenemisen suunnitelmaluonnosta loppukesällä 2016 Helsingin kaupungin Kerrokantasi-palvelussa, jossa vastauksia saatiin yli 1300 asukkaalta. Kaupunkilaisten palautteen ja alustavien suunnitelmien pohjalta uusia kaupunkipyöräasemia nousee muun muassa Hernesaaren tuntumaan. Katso suunniteltujen asemien paikat asemakartalta.

Seuraavalle kaupunkipyöräkaudelle rekisteröityminen alkaa huhtikuussa 2017.
Asemien tultua käyttöön niiden paikat ja pyörien saatavuustiedot löytyvät myös ajantasaisesti HSL:n uudesta reittioppaasta. Uuteen reittioppaaseen kannattaa jo tutustua osoitteessa https://beta.reittiopas.fi/.

HKL vastaa kaupunkipyöräpalvelusta ja palvelua ylläpitää CityBike Finland. Järjestelmän mainosmyynnistä vastaa Clear Channel ja pyörien pääyhteistyökumppani on HOK-Elanto. Asemapaikkojen suunnittelusta on vastannut Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto. HSL vastaa kaupunkipyörien verkkopalvelusta hsl.fi/kaupunkipyörät, reittioppaan kaupunkipyörätoiminnallisuuksista sekä palvelun markkinoinnista.

Lisää tietoa kaupunkipyöristä löytyy osoitteesta https://www.hsl.fi/kaupunkipyorat.