HSL kiittää lukijalaitteen kehitysideoista

HSL:n uusi matkakortinlukija on saanut runsaasti sekä positiivista että negatiivista palautetta matkustajilta ja kuljettajilta. Olemme saaneet myös hienoja kehittämisideoita mm. Aalto-yliopiston opiskelijoilta. Kaikki palaute on meille arvokasta ja otamme ne huomioon jatkosuunnittelussa. Vaikka omat tutkimuksemme näyttävät, että useimmat matkustajat pärjäävät jo loistavasti uuden lukijalaitteen kanssa, haluamme parantaa käyttökokemusta mahdollisimman hyväksi, jotta lukija tuntuu palvelevan kaikkia asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Tämänhetkisen käyttöliittymän taustoja pitää valottaa sen verran, että uuden kortinlukijan suunnittelua on ohjannut nykytilanteen lisäksi tulossa oleva vyöhykeuudistus. Siinä vyöhykkeiden nimitykset lyhenevät huomattavasti, kun kukin vyöhyke saa kirjaintunnisteen. Myös OK-painikkeelle on ajateltu olevan tarvetta, kun asiakas valitsee erilaisista vyöhykeyhdistelmistä omansa ja kuittaa valintansa loppuun tehdyksi OK-painikkeella ennen matkan maksamista kortilla.

Uusi vyöhykemalli tulee näillä näkymin käyttöön ensi vuonna, minkä takia kortinlukijan käyttöliittymää on jo nyt haluttu uudistaa siten, että muutos vuoden kuluttua olisi mahdollisimman pieni. Tutkimme kuitenkin nyt saamamme palautteen perusteella lukijaan tehtyjä ratkaisuja joiltakin osin uudelleen. Olemmekin jo aloittaneet oman kehitystyömme, jonka tuloksista voimme kertoa myöhemmin kevään kuluessa lisää. Kutsumme tähän työhön myös kehitysideoita esittäneitä Aallon opiskelijoita.

Uusia kortinlukijoita asennetaan vielä kevään ajan busseihin, juniin ja raitiovaunuihin. Niistä on nyt asennettu reilu kolmasosa eli 1200 kpl. Uudet lukijat ovat osa laajaa lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistushanketta, joka parantaa merkittävästi matkustajainformaatiota. Sen ansiosta kaikista HSL-alueen busseista, ratikoista, lähijunista ja metrosta saadaan pian reaaliaikaista tietoa, joka näkyy pysäkkinäytöillä, uudessa Reittioppaassa ja muissa sähköisissä aikataulupalveluissa.

 

Lue lisää uudistuksesta: hsl.fi/uudetlaitteet