Matkustajat innostuivat pikapalautteesta

HSL kokeili tänä keväänä uutta pikapalautejärjestelmää Helsingin sisäisillä linjoilla 90 ja 96 sekä seutulinjalla 565.

Kokeilun aikana matkustajat pystyivät antamaan älypuhelimillaan reaaliaikaista palautetta busseissa olevien tarrojen avulla (NFC, QR-koodi ja Url). Pikapalautejärjestelmää testattiin yhteistyössä Tammelundin Liikenteen ja Åbergin Linjan kanssa kymmenessä bussissa.

Kokeilu osoittautui menestykseksi. Matkustajat innostuivat käyttämään uutta järjestelmää ja valittu teknologia osoittautui toimivaksi.
Matkustajien antama positiivinen palaute oli iloinen yllätys. Positiivista palautetta oli yli 60% kaikesta palautteesta, vastaavasti HSL:n vanhan palautejärjestelmän kautta annetusta palautteesta vain 3% on positiivista.

”Pikapalautejärjestelmän kautta on helppo antaa palautetta ja siksi myös positiivinen palaute tulee voimakkaasti esiin. Haluamme saada matkustajan äänen kuuluville nykyistä paremmin päivittäisessä toiminnassamme. Digitaalinen dialogi matkustajien kanssa on ratkaisu”, sanoo asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja Mari Flink.

Pikapalautteen avulla HSL kehittää toimintaansa yhä asiakaslähtöisemmäksi. Palautteet ohjataan uudessa järjestelmässä koneellisesti eteenpäin toimenpiteitä varten. Palautteet jalostuvat reaaliajassa raporteiksi, jolloin mahdollisiin korjaaviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä pikaisesti.

Seuraavaksi uutta pikapalautejärjestelmää testataan raitiovaunuissa ja metroissa yhteistyössä HKL:n kanssa.