HSL:n uudet pysäkkijulisteet kertovat täsmätietoa

HSL uudistaa kesän aikana pysäkkijulisteensa. Jatkossa niistä saa yksilöllistä tietoa muun muassa kunkin pysäkin kautta kulkevista linjoista ja vaihtomahdollisuuksista.

Kun matkustaja lukee jatkossa HSL:n julistetta bussi- tai raitovaunupysäkillä, hän saa paljon tietoa, joka on räätälöity juuri kyseisen pysäkin käyttäjien tarpeita varten.

Juliste kertoo, mitkä linjat kulkevat pysäkin kautta, mikä auttaa etenkin kyytiin nousijaa. Karttaan on kuvattu pysäkin lähialue vaihtoyhteyksineen, mikä on hyödyllinen tieto varsinkin niille, jotka aikovat siirtyä pysäkin kautta linjalta toiselle.

Julisteissa on QR-koodi, jolla matkustaja saa puhelimensa reaaliaikaiset aikataulutiedot pysäkin kautta kulkevista linjoista. Pysäkkikohtaiset aikataulut on painettu julisteeseen, kun ne nykyään ovat pysäkeillä erillisinä aanelosina. 

Uusia julisteita tulee kesäksi noin 130 bussipysäkille Oulunkylän, Myyrmäen ja Matinkylän suunnille. Kun syysliikenne elokuussa alkaa, julisteet leviävät kaikille sellaisille HSL-alueen bussi- ja raitiovaunupysäkeille, joissa on kaapit julisteita varten. Tällaisia pysäkkejä on yli 3 000.

”Ryhdyimme miettimään uutta karttatyyliä siltä pohjalta, että HSL:n sähköiset ja paperiset kartat olisivat jatkossa mahdollisimman samanlaisia”, HSL:n paikkatietosuunnittelija Milla Laita kertoo.
”Karttojen uudistaminen on vasta ensimmäinen askel kehittämistyössä, jossa kaikki HSL:n maastossa olevat kartat ja metroasemien lähialuekartat uudistetaan mahdollisimman hyvin matkustajia palveleviksi.”

Matkustajien on kätevää antaa uusista julisteista palautetta, sillä niissä on linkki HSL:n palautteiden nettisivulle ja myös samalle sivulle ohjaava QR-koodi.
”Julisteita on jo maastossa ja matkustajien ensikommentit ovat olleet myönteisiä”, Laita sanoo.