Tarkkana joukkoliikenteessä, taskuvarkaita matkassa!

Kesä tuo mukanaan ikävän lieveilmiön, sillä taskuvarkauksien määrä kasvaa. Joukkoliikenteessä kulkevien kannattaa pitää hyvää huolta tavaroistaan.

”Näpistyksiä voi ehkäistä noudattamalla perusvarovaisuutta", HSL:n turvallisuusasiantuntija Jaakko Heinilä sanoo. ”Lompakkoa ja kännykkää olisi hyvä kuljettaa niin, ettei taskuvaras saa niitä haltuunsa vain taskusta tai laukusta vetämällä. Parasta olisi, jos lompakko olisi vähintään yhden suljettavan taskun sisällä.”
”Maksukorttien salasanoja ja tunnuslukuja ei kannata säilyttää lompakossa. Kännykkä kannattaa aina turvata suojakoodilla. Jos puhelin tai maksukortti häviävät, ne kannattaa välittömästi ilmoittaa sulkulistalle.” 

Matkaturva sulkee kortit yhdellä puhelulla

HSL:llä ja mySafety Oy:llä on yhteinen Matkaturva-tuote. Palvelun avulla saa suljettua kaikki Suomessa myönnetyt kortit soittamalla vain yhteen numeroon, johon vastaan ympäri vuorokauden. Numero ei palvele ainoastaan varkauden uhreja vaan soittaa voi myös silloin, jos lompakko tai kännykkä on vain syystä tai toisesta hukkunut.

Matkaturvaan kuuluu myös vuorokauden mittainen takautuva vahingonkorvaus korttien väärinkäytölle. Korvaussumma kattaa vahingot jopa 500 euroon asti. Pakettiin kuuluvat myös turvatarrat, joita voi kiinnittää mihin tahansa arvoesineeseen. Turvatarran tietojen avulla löytäjä osaa palauttaa kadonneen tavaran oikealle omistajalleen.

Palvelun saa käyttöönsä 1,50 eurolla kuukaudessa.
 

Lisätietoja mySafetyn palveluista