HSL testaa pysäkeillä sähköisten näyttöjen uutta ilmettä

HSL testaa kesän aikana noin kymmenellä raitiovaunu- ja bussipysäkillä sähköisiä näyttöjä, joiden uuden ulkoasun on tarkoitus palvella matkustajia entistä paremmin. Uudesta ilmeestä on mahdollisuus antaa testivaiheessa palautetta.

Havainnekuva uusien näyttöjen ulkoasusta. HSL testaa kesän aikana noin kymmenellä pysäkillä sähköisiä näyttöjä, joiden uuden ulkoasun on tarkoitus palvella matkustajia entistä paremmin. Palautetta voi antaa näytöllä näkyvän koodin avulla osoitteessa hsl.fi/fixit.

Uusien näyttöjen värit ja tekstityypit ovat HSL:n ilmeessä. Eroa nykyiseen näytön ulkoasuun on muun muassa se, että taustan ja tekstien kontrastia on parannettu ja keltaiset kirjaimet vaihdettu valkoisiin sinisellä taustalla. Lisäksi osassa näytöistä ensimmäiset lähdöt on merkitty aikataululistaukseen myöhempiä lähtöjä suuremmilla kirjaimilla.

Uusi ilme otetaan kesätestauksen jälkeen käyttöön kaikilla TFT-näytöillä, joita on muun muassa raitiovaunu- ja bussipysäkeillä sekä terminaaleissa.

Uutta ilmettä testataan raitiovaunu- ja bussipysäkeillä kolmisen viikkoa. Pysäkit sijaitsevat kantakaupungin alueella, muun muassa Viipurinkadulla, Helsinginkadulla, Aleksis Kiven kadulla, Ylioppilastalolla ja Pasilan konepajan sekä Linnanmäen alueilla.

Matkustajilla on mahdollisuus antaa testivaiheessa palautetta näyttöjen ulkoasusta ja toiminallisuudesta. Asiakaspalautteen perusteella näyttöjen ulkoasua ja toimintoja voidaan vielä hioa ennen kuin uusi ulkoasu otetaan laajalti käyttöön.

Näytöistä voi antaa palautetta ja parannusehdotuksia 30.7. asti. Mielipiteensä voi kertoa pysäkin pikapalautepalvelun kautta osoitteessa hsl.fi/fixit. Palvelu pyytää sinua antamaan pysäkin testinäytöltä löytyvän koodin. Koodin avulla palaute yhdistyy oikeaan pysäkkiin ja oikeaan näyttöön.

Näillä pysäkeillä voit arvioida näyttöjen uutta ilmettä:

Pysäkin numero Pysäkin sijainti ja osoite
H0633 Linnanmäki, Viipurinkatu 13
H0634 Linnanmäki, Viipurinkatu 20
H0658 Pasilan konepaja, Traverssikuja, etelään
H0701 Ylioppilastalo, Mannerheimintie, pohjoiseen
H0702 Ylioppilastalo, Mannerheimintie, etelään
H2409 Sörnäinen, Hämeentie 31,pohjoiseen, bussit
H2057 Rautatientori, laituri 16, Kaivokatu 4, itään
H0406 Senaatintori, Aleksanterinkatu,länteen
H0405 Senaatintori, Aleksanterinkatu,itään
H0307 Hakaniemi, Siltasaarenkatu, ratikat, pohjoiseen
H0308 Hakaniemi, ratikat etelään, Siltasaarenkatu
H1312 Töölöntori, Topeliuksenkatu
H1307 Apollonkatu, Runeberginkatu 43
  Voit antaa palautetta näytöistä osoitteessa hsl.fi/fixit. Palvelu pyytää sinulta koodia, joka löytyy testattavilta näytöiltä.