Kesällä Helsinkiin – 5 vinkkiä liikkumiseen

Helsinki on ihana kesäkaupunki matkailijoille, mutta tätä kesänä siellä kannattaa varata liikkumiseen tavallista enemmän aikaa suurten rakennus- ja kiskoliikennetyömaiden takia. Tässä viisi vinkkiä liikkumiseen muualta tulijoille:

1.    Jätä auto kotiin tai kehäradan varrella sijaitseville liityntäpysäköintialueille. Monien rakennustyömaiden, katutöiden ja kiskojen rakentamisen takia autoliikenne tökkii. Pahimpia pullonkauloja ovat Paciuksenkatu-Tukholmankatu, Nordenskiöldinkadun kiskotyömaa lähellä jäähallia sekä Pasilan seutu.

2.    Varaa aikaa. Suuret rakennustyömaat haittaavat kulkemista etenkin Pasilassa, Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa. Myös katutöitä tehdään kesällä paljon, ja pysäkkejä on jouduttu siirtämään paikasta toiseen. Raitiovaunulinjat 2, 3 ja 7 kulkevat osin poikkeusreittejä ja ne korvataan busseilla Länsi-Pasilassa ja Nordenskiöldinkadulla kiskotöiden ajan 3.7.-13.8.

3.    Hanki matkaliput etukäteen. Vuorokausilippu 1-5 päiväksi on edullinen ja kätevä vaihtoehto, ja se kelpaa myös öisin lähijunaliikenteessä HSL-alueella. Lähijunissa ei myydä enää lippuja, ja kertalippuautomaattien asentaminen on meneillään eli ihan kaikilta asemilta niitä ei vielä löydy. Vuorokausilippuja myyvät HSL-palvelupisteet, VR:n asemien lipunmyyntipisteet HSL-alueella sekä HSL-alueen R-kioskit.

Lisätietoja myyntipaikoista: ​

Vinkki 1: Halutessasi voit ostaa vuorokausilippuja etukäteen HSL:n verkkokaupasta ja ne lähetetään sinulle postitse.

Vinkki 2:  Helsingin keskustassa voit ostaa lippuja 24 h Rautatieaseman ja Kampin Narinkkatorin R-kioskeilta.

4.    Tarkista kesäaikataulut ja poikkeustiedotteet reittioppaasta.  www.reittiopas.fi ja https://classic.reittiopas.fi toimivat kännykässä ja sisältävät kaikki ajantasaiset aikataulut, reittiehdotukset sekä poikkeustiedotteet määrittelemillesi linjoille.

5.    Kokeile kaupunkipyöriä. Rekisteröidy etukäteen osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyorat
Reittioppaasta www.reittiopas.fi voit katsoa, millä asemilla on kaupunkipyöriä vapaana. Voit käyttää yhtä pyörää aina puoli tuntia kerrallaan ilman lisämaksua ja lisämaksusta enintään viiden tunnin ajan. Päivämaksu on 5 € ja viikko 10 €.

Helsingin tapahtumatarjontaa löydät esimerkiksi täältä: 

http://www.visithelsinki.fi/fi/juuri-nyt/tapahtumia
www.stadissa.fi
www.meteli.net
http://www.kohokohdat.fi/helsinki/tapahtumat-helsinki
www.minnenyt.fi/
https://www.hel.fi/helsinki/fi/tapahtumakalenteri