Koeajot metrolinjalla jatkuvat torstaina 19.10.

Metron liikennöitsijä HKL jatkaa koeajoja torstaina 19.10. koko tulevan metrolinjan osuudella. Koeajoa ajetaan suunnitelman mukaisesti 19.-25.10. Keskiviikkona 25.10. ja torstaina 26.10. pidetään taukoa koeajoista. Kuten aiemmissakin koeajoissa, matkustajien on poistuttava metrosta viimeistään Ruoholahdessa. Samoin käytössä on vain yksi laiturinäyttö kullakin laiturilla. Mahdollisista liikennemuutoksista saat tietoa HSL:n internetsivuilta www.hsl.fi, Reittioppaasta sekä matkustajainformaationäytöiltä. HSL:n poikkeusinfon voi tilata myös sähköpostilla haluamistaan liikennemuodoista.

Koeajoilla testataan  mm. aiempina koeajopäivinä esiintyneisiin ongelmiin tehtyjä korjauksia. Korjaukset liittyvät esimerkiksi aikataulujen pitävyyteen, asetinlaitteeseen ja länsimetron sähkösyöttöön.
Edellisten koeajojen perusteella on todettu, että tulevan metrolinjan pituus yhdistettynä ruuhka-ajan kahden ja puolen minuutin vuoroväliin aiheuttaa aiempaa enemmän haasteita liikenteen luotettavuudelle häiriötilanteissa.
-    Nyt ajamme kolme eri aikataulutestiä kolmen päivän aikana. Liikenteeseen lisätään yksi juna, jota testataan eri liikennöintivaihtoehtojen kautta. Vaikutuksia aikataulun pitävyyteen arvioidaan tämän jälkeen yhdessä HSL:n kanssa, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
Länsimetron osuudella on ennen matkustajaliikenteen aloittamista tehtävä vielä joitakin muutos- ja korjaustöitä. Mikäli kaikki nyt tiedossa olevat työt voidaan tehdä koeajoliikenteen aikana, jatkuvat koeajot keskiviikkoa lukuunottamatta keskeytyksettä siihen saakka, että matkustajaliikenne voidaan aloittaa. Keskiviikko on varattu jo suunnitelluille Länsimetro Oy:n töille.
Koeajojen tärkeimpänä tavoitteena on varmistua siitä, että matkustajille voidaan taata luotettava liikenne. Ennen matkustajaliikenteen aloittamista edellytetään vähintään kolmea häiriötöntä koeajopäivää. Tähän mennessä jokaisessa koeajossa on havaittu yksittäisiä korjaustoimenpiteitä vaativia asioita.

Länsimetron avauspäivämäärä ei vielä ole tiedossa. HSL tekee päätöksen metroliikenteen laajentamisesta Matinkylään, kun HKL:n käyttöönottoon tarvitsema aika on selvillä. Kun metron matkustajaliikenne Matinkylään alkaa, nykyiset suorat bussiyhteydet liikennöivät metron kanssa päällekkäin ja metron liityntälinjastoon siirrytään aikaisintaan vuoden 2018 alussa.

Tutustu metroliikenteen laajentumiseen ja liityntäbussilinjastoon www.hsl.fi/lansimetro

Lue myös uutinen HKL:n tuotannon esivaiheesta