Pysäkkinäytöt viritettiin asiakkaan taajuudelle

HSL:n uudet sähköiset pysäkkinäytöt otetaan käyttöön raitiovaunu- ja bussipysäkeillä.

HSL:n uudet sähköiset pysäkkinäytöt on saatu hiottua ulkoasultaan ja toiminnallisuudeltaan sellaisiksi, että ne voidaan ottaa käyttöön lokakuun aikana kaikilla TFT-näytöillä. Ensi vaiheessa uudet versiot otetaan käyttöön raitiovaunu- ja bussipysäkeillä sekä vähitellen myös terminaaleissa ja aulatiloissa sijaitsevilla näytöillä.
”Nyt käyttöön otettavissa näytöissä näkyvät vahvasti asiakkaiden toivomukset. Testasimme näyttöjä kesällä kantakaupungin raitiovaunupysäkeillä, ja pyysimme asiakkailta niistä palautetta pikapalautejärjestelmällä. Kehittämisehdotusten lisäksi saimme runsaasti positiivista palautetta näyttöjen selkeydestä”, kertoo Ossi Berg HSL:n matkustajainformaatiotiimistä.

Näyttöjen uusissa layouteissa näkyy isompana seuraavat pari-kolme lähtöä. Tämä auttaa matkustajaa näkemään pysäkille saapuessaan, tarvitseeko kiiruhtaa. Lisäksi uudet layoutit näyttävät linjan kautta-paikat, jotka kuvaavat linjojen reittiä tarkemmin kuin pelkkä määränpää. Uusissa on lisäksi aiempaa parempi kontrasti, mikä auttaa heikkonäköisiä. Uuden layoutin pienin teksti on samankokoista kuin vanhan teksti kokonaisuudessaan.  Kuten pienemmissä akkukäyttöisissä näytöissä, vaakasuuntainen aaltomerkki tarkoittaa aikataulun mukaista lähtöaikaa. Muut ajat ovat reaaliaikaista tietoa.
-Asiakkaat ovat kyselleet myös, tuleeko uusia näyttöjä kaikille pysäkeille. Nämä isommat TFT-näytöt tarvitsevat toimiakseen jatkuvan sähkön, jota ei ole valitettavasti saatavilla kaikilla pysäkeillä. Pienet pysäkeiden sisäpuoliset näytöt saavat virtansa pienestä akusta. 

 

pysäkkinäyttö