Vanha Reittiopas suljetaan 30.11.2017 - etsi reitit uudella Reittioppaalla

Uusi reittiopas palvelee käyttäjiä osoitteessa www.reittiopas.fi

HSL:n vanha Reittiopas lopettaa toimintansa marraskuun lopussa. Uusi Reittiopas jatkaa tutussa osoitteessa www.reittiopas.fi

Suurin osa, kolme neljäsosaa, Reittioppaan käyttäjistä etsii reittejään mobiililaitteilla. Siksi HSL:n uusi Reittiopas on tehty palvelemaan erityisen hyvin mobiilikäyttäjiä. Uudella Reittioppaalla on noin 150 000 päivittäistä käyttäjää, huippupäivinä 200 000.

Uutta Reittiopasta kehitetään koko ajan ja uusia ominaisuuksia julkaistaan säännöllisesti. Käyttäjien ja kehitystiimin huomaamia virheitä korjataan jatkuvasti. Uudistuksen jälkeen Reittioppaasta on annettu valtavasti palautetta. Palautteiden avulla on saatu korjattua paljon esimerkiksi Reittioppaan avoimeen dataan perustuvaa OpenStreetMap –kartta-aineistoa.

Toivomme edelleen palautetta: vastaathan Reittioppaan asiakaskyselyyn. Vastaustesi avulla pystymme kehittämään oikeita asioita uudessa Reittioppaassa. Pääset kyselyyn tästä.

Vanhalla Reittioppaalla on ollut noin 20 000 päivittäistä käyttäjää sen jälkeen, kun HSL lanseerasi uuden Reittioppaan tämän vuoden helmikuussa. Vanhan Reittioppaan käyttäjiltä on syksyn aikana pyydetty palautetta siitä, miten uutta Reittiopasta voitaisiin kehittää heidän toiveidensa mukaiseksi. Vanha ja uusi Reittiopas-palvelu olivat käytössä yhtä aikaa vajaat kymmenen kuukautta.

Vanhan Reittioppaan toiminnoista jää jäljelle vielä pyöräilyn ja kävelyn reittiopas, joka toimii osoitteessa pk.reittiopas.fi. Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas siirretään uuteen Reittioppaaseen, kun sen kehitystyö saadaan valmiiksi ensi vuoden aikana.

Reittiopas uudistettiin, koska vanha Reittiopas ei pystynyt käsittelemään reaaliaikadataa, jota HSL:n liikennevälineet nykyään lähettävät. Lisäksi uudistettu Reittiopas on tehty avoimen lähdekoodin periaatteilla, jolloin kuka tahansa - ei vain tietty toimittaja - pystyy kehittämään palvelua eteenpäin.

Uutta Reittiopasta kehitetään koko ajan. Voit lukea täältä, mitkä asiat ovat kehityslistalla seuraavaksi:

Voit myös tutustua uudesta Reittioppaasta ja vanhan sulkemisesta kysyttyihin kysymyksiin ja niiden vastauksiin: