Vuodenvaihde tuo muutoksia matkustamiseen ja alennusta mobiililippujen hintoihin

Siuntiolaiset ja tuusulalaiset pääsevät HSL-jäsenyyden ansiosta kulkemaan kuntayhtymän lipuilla. Etelä-Espoo, Lauttasaari ja Etelä-Kirkkonummi siirtyvät liityntäliikenteeseen. Myös pienempiä reitti- ja aikataulumuutoksia tapahtuu.

Tuusula ja Siuntio liittyvät HSL:ään 1.1.2018 klo 4.30

Tuusulasta ja Siuntiosta tulee vuoden vaihteessa kuntayhtymän jäseniä, joten tuusulalaisten ja siuntiolaisten matkat mihin tahansa muuhun HSL-kuntaan hoituvat jatkossa näppärästi yhdellä lipulla. Muutos tarkoittaa myös esimerkiksi sitä, että Tuusulan ja Siuntion linjojen aikatauluista ja muutoksista saa jatkossa tietoa HSL:n verkkosivuilta ja Reittioppaasta.
Lue lisää Tuusulan liikenteestä vuonna 2018
Lue lisää Siuntion liikenteestä vuonna 2018

Mobiililippujen hinnat laskevat

HSL:n mobiililippujen hinnat alenevat huomattavasti vuoden vaihteessa. Erillinen joukkoliikenteen yötaksa jää pois käytöstä liikennöintivuorokauden päätyttyä 1.1. klo 4.30. Uuden vuoden yönä yötaksa on siis vielä käytössä. Kausilippujen, matkakortin arvolippujen ja ennakkoon, automaatista sekä kuljettajilta ostettavien kertalippujen hinnat pysyvät pääpiirteissään nykyisellään.
Lue HSL:n tiedote lippujen hinnoista
Lippujen hinnat vuonna 2018 (pdf)

Etelä-Espoon, Lauttasaaren ja Etelä-Kirkkonummen bussit alkavat kulkea metroasemille 3.1.2018

Etelä-Espoon, Lauttasaaren ja Etelä-Kirkkonummen asukkaiden matkanteko muuttuu merkittävästi vuoden alussa, sillä suurin osa suorista bussireiteistä Helsingin keskustaan korvautuu 3.1. alkaen metroasemille vievillä liityntälinjoilla. Espoossa liityntäbussit kulkevat etenkin Matinkylään ja Tapiolaan. Lauttasaaressa kaikki bussit kulkevat metroaseman kautta.

Kirkkonummelta nykyisin Kamppiin kulkevat bussilinjat saavat uuden päätepysäkkinsä Matinkylän bussiterminaalista.
Lue lisää metron liityntäliikenteestä 

Siirtyminen liityntäliikenteeseen tarkoittaa myös sitä, että Kampin lähiliikenneterminaalin ja lähikatujen laitureissa ja linjoissa merkittäviä muutoksia 3.1. Lisäksi bussilinja 63 siirtyy Elielinaukiolta terminaaliin.
Liikennetiedote Kampin muutoksista 

Matkojen suunnittelussa apua antaa muun muassa HSL:n Reittiopas.

Muita muutoksia bussilinjoilla

Linjojen 554 ja 561 aikataut muuttuvat 1.1. Liikennetiedote

Linjan 88 reitti muuttuu Kaitalahdessa 3.1. Liikennetiedote

Linjojen 51, 55 ja 56 aikatauluihin tulee pieniä muutoksia 3.1. Liikennetiedote

Linjan 565 aikatauluun tulee muutoksia 3.1. Liikennetiedote

Sipoon bussilinjojen 787, 788/K/KV ja 991 aikataulut muuttuvat 3.1. Liikennetiedote

Hakaniemen torikadulla tapahtuu laiturimuutoksia 3.1. Muutokset vaikuttavat bussien 26, 51, 73, 74, 616, 621, 622, 623/B lähtöpaikkoihin. Liikennetiedote

Lähibussien 31 ja 32 Munkkivuoren päätepysäkki siirtyy 3.1. Raumantieltä Naantalintielle. Liikennetiedote

VR:n automaateista ei voi enää ostaa HSL:n lippuja 1.1.2018 alkaen

Vuodenvaihteen jälkeen ei VR:n lippuautomaateista eikä VR:n asemien lipunmyyntipisteistä voi enää ostaa HSL-lippuja.  Kätevin tapa hankkia kertalippu lähijunaan on mobiililippu. Nyt kännykkään voi ladata sekä aikuisten että lasten mobiililipun HSL-mobiilisovelluksella.

HSL:n lippuja myyvät lisäksi kaikki HSL-alueen R-kioskit ja palvelupisteet sekä automaatit.  Jokelan ja Siuntion asemien uudet HSL:n monilippuautomaatit otetaan käyttöön 1.1.2018. Lähijunista ei voi enää ostaa lippuja.

Lasten ikäraja yhtenäistyy HSL-alueella

Kaikki alle 7-vuotiaat matkustavat koko HSL-alueella ilmaiseksi 1.1.2018 alkaen, myös lähijunissa. VR:n lähiliikenteessä voi 1.1.2018 alkaen myös matkustaa lastenvaunujen kanssa ilmaiseksi kuten jo aiemmin muulla HSL-alueella.