Pyöräilyn laatukäytävätyöt alkamassa Hiekkaharjun asemalla ja Malmipellon puistoraitilla

Hiekkaharjun aseman seudulla sekä Malmipellon puistoraitilla välillä Tarhurintie–Talvikkitie on alkamassa pyöräilyn laatukäytävien rakennustyöt.

Molemmissa kohteissa runkovaiheen työt pyritään aloittamaan 22.1. alkavalla viikolla ja saamaan ne valmiiksi arviolta maaliskuun loppuun mennessä. Työt jatkuvat myöhemmin keväällä, arviolta toukokuusta alkaen, jolloin aloitetaan pintatöiden tekeminen. Kokonaisuudessaan töiden on suunniteltu valmistuvan molemmissa kohteissa elokuussa.

Hiekkaharjun aseman seudulla kunnostetaan aseman länsipuolta, jossa muun muassa uusitaan asvaltointia, kiveystä sekä valaisimia. Lisäksi itä- ja länsipuolella uusitaan pyörätelineet, ja osasta telineistä tulee katoksellisia. Yhteensä pyöräpaikkoja tulee 160, joista 104 katoksellisia. Asemalle myös rakennetaan uusi liityntäpysäköintialue, johon tulee kymmenen autopaikkaa. Hiekkaharjun asema saa myös Vantaan ensimmäisen pyöränhuoltopisteen, josta löytyy tarvittavat työkalut esimerkiksi satulan säätämiseen, renkaiden pumppaamiseen ja ketjun kiristämiseen.

Malmipellossa kunnostetaan noin 800 metriä puistoraittia, joka kulkee välillä Tarhurintie–Talvikkitie. Töissä muun muassa levennetään raittia ja rakennetaan sille valaistus.

Nyt alkavat työt ovat osa isompaa kokonaisuutta, jolla Vantaalle rakennetaan pyöräilyn laatukäytäviä. Niitä on tavoitteena olla noin 44 kilometriä vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2016 asiasta tehtiin selvitys, jonka perusteella on ensimmäisenä suunniteltu Tikkurilan ja Korson välinen noin 10 kilometrin pituinen laatukäytävä. Kivistön korkeatasoinen 1,9 kilometrin pituinen pyöräilyväylä Kvartsiraitti rakennettiin jo aiemmin, vuonna 2015. Laatukäytävistä muodostuu yhtenäinen verkosto, joka palvelee erinomaisesti muun muassa työmatkapyöräilijöitä. Laatukäytävät merkitään keskiviivalla koko matkalta ja lisäksi niillä on kiinnitetty erityistä huomiota muun muassa tasaisuuteen, valaistukseen ja viitoitukseen.