Kävele kaupunkikuvaan – anna maailmankuulun luontokuvaajan ikuistaa ainutlaatuiset askeleesi

Brittiläinen luontokuvaaja Will Burrard-Lucas on tunnettu huikaisevista eläinkuvistaan. Aiemmin muun muassa Sambiassa, Namibiassa ja Tansaniassa villieläimiä kuvannut Burrard-Lucas saapuu nyt Suomeen. Hän kuvaa kahden päivän ajan isoja nisäkkäitä niiden luonnollisessa ympäristössään – ihmisiä kävelemässä kotikaupungissaan. Jätä jalanjälkesi ja astu Burrard-Lucasin linssin eteen Helsingin Rautatientorilla, Esplanadin puistossa, Keravan asemalla tai Myyrmäen asemalla!

Will Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Astu mukaan kuvaan!

Ensimmäiset askeleet – aamulla tai koskaan – ovat vähän horjuvia. Kun pääsee vauhtiin, astuu flow-tilaan.

Kävely on ihmiselle luonnollisin tapa liikkua. Nyt luontokuvaaja Will Burrard-Lucas saapuu tallentamaan metropolin kävelijöiden lajityypillistä liikkumista. Burrard-Lucas kuvaa kävelijöitä elinympäristöissään eri puolilla Helsingin seutua keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4.

Kuvaukset liittyvät HSL:n ja Helsingin seudun kuntien tavoitteeseen tehdä metropolialueesta maailman kävelyn pääkaupunki.

”HSL haluaa kävellä Helsingin seudun maailmankartalle. Metropolialue on täynnä houkuttelevia kävelyreittejä. Liikkuminen keskustoissa on vaivattominta kävellen. Emme välttämättä itse huomaa, miten olennainen osa jokapäiväistä elämäämme kävely on. Ympäri maailmaa matkannut Will Burrard-Lucas tuo kävelyyn oman näkökulmansa: miltä elämä käveltävissä kaupungeissa näyttää ulkopuolisen silmin, luontokuvaajan kameran linssin takaa”, toteaa Tarja Jääskeläinen, HSL:n erityisasiantuntija.

Valokuvaaja Will Burrard-Lucas on aiemmin tehnyt yhteistyötä WWF:n kanssa ja kuvannut paljon isoja nisäkkäitä. Metropolialueen kävelijät eivät ole ihan yhtä suuria eivätkä aivan niin arkoja kuin Burrard-Lucasin aiemmat kuvauskohteet.

”Ihmisten kuvaaminen villieläinten sijaan vie minut pois mukavuusalueeltani, mutta odotan silti innolla tätä haastetta ja Helsinkiin tutustumista. Olen innokas kävelyn puolestapuhuja. Jos en ole luonnossa kuvaamassa, istun pitkiä päiviä tietokoneella. Silloin mahdollisuus liikkua on aina tervetullut. Aina kun mahdollista, kävelen mieluummin kuin liikun metrolla, taksilla tai bussilla. Kävely on paras tapa tutustua kaupunkiin. Se on myös hetki, jolloin voin syventyä omiin ajatuksiini. Koska olen luontokuvaaja, ympäristö on myös tärkeä asia minulle”, Burrard-Lucas toteaa.

Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Astu mukaan kuvaan!

Burrard-Lucas kuvaa Helsingissä keskiviikkona 18.4. kello 16.30-18 Rautatientorilla ja torstaina 19.4. klo 8.00-8.45 Keravan asemalla, klo 9.30-10.15 Myyrmäen asemalla ja klo 12-13 Esplanadin puistossa.

Burrard-Lucas valitsee ohikulkevista jaloista kuvaamistaan kuvista 100 parasta. Ne julkaistaan HSL:n Instagram-tilillä. Kuvia käytetään myöhemmin myös kävelyn edistämisen kampanjoissa Helsingin seudulla.

”Juuri julkaistu UKK-instituutin koordinoima selvitys kertoo, että liikkumattomuus - vähäinen fyysinen aktiivisuus, runsas istuminen ja huono kunto - aiheuttavat suomalaiselle yhteiskunnalle vähintään 3 miljardin euron vuotuiset kustannukset. Kävely taas herättää ihmiset ja kaupungit henkiin. Kaupungit on tehty kävelyä varten. Halumme nostaa kävelyn sille kuuluvalle paikalle: liikkumisen kuningaslajiksi, ykkösvalinnaksi”, HSL:n asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja Mari Flink.

Will Burrard-Lucasin kuvausaikataulu:

Keskiviikkona 18.4. klo 16.30-18 Rautatientorilla

Torstaina 19.4. klo 8.00-8.45 Keravan asemalla

Torstaina 19.4. klo 9.30-10.15 Myyrmäen asemalla
Torstaina 19.4. klo 12-13 Esplanadin puistossa

HSL edistää kävelyä
HSL haluaa kannustaa kaikkia metropolin asukkaita kävelemään enemmän. Kävely herättää kaupungit henkiin ja tukee Helsingin seudun asukkaiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Kävely on myös olennainen osa joukkoliikenteen käyttöä ja tärkeä osa kaupunkilaisen matkaketjua. HSL:n tavoitteena on nostaa Helsingin seutu maailman kävelyn pääkaupungiksi.

Lue lisää: hsl.fi/kävely

Brittiläisen luontokuvaajan Will Burrard-Lucasin kuviin voi tutustua hänen verkkosivuillaan ja Instagram-tilillään:

www.burrard-lucas.com

https://www.instagram.com/willbl/?hl=fi