Pyöräilyviikkoa vietetään 5.–13.5. teemapäivien merkeissä

Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään 5.–13. toukokuuta jo 28. kertaa. Tämän vuoden pääteema on ”Pyörällä kauppaan!” Pyöräilyviikko muodostuu nyt yhdeksästä erilaisesta teemapäivästä. Myös HSL-alueella järjestetään tapahtumia.

Pääkaupunkiseudulla pyöräilyviikkoa juhlistetaan jo etukäteen Espoon kaupunkipyöräpalvelun avajaisilla tiistaina 2.5. Tapiolan Kulttuuriaukiolla klo 16–18. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, onnenpyörä ja pientä tarjoilua. Fillarikansalle esiintyy myös Kasmir. Lisätietoja tapahtumasta.

Torstaina 3.5. pyöräilyviikko ottaa varaslähdön kaupunkipyörien teemapäivällä. HSL, HKL ja Espoon kaupunki haastavat kaupunkipyöräilijöitä tekemään silloin mahdollisimman paljon matkoja kaupunkipyörillä: tavoitteena on tehdä uusi ennätys siinä, kuinka monta matkaa per pyörä päivän aikana poljetaan.

Kauppakeskus Redi järjestää pyörän pikahuoltoa perjantaina 4.5. klo 12–20 ja lauantaina 5.5. klo 10–18 Kalasataman metroaseman vieressä Lautatarhankadun ja Panimokadun risteyksen tuntumassa. 

Helsingin polkupyöräilijät järjestävät jo perinteiseen tapaan aamupalaa pyöräilijöille tiistaina 8.5. klo 7–9 Porkkalankadun sillan alla Baanalla.

HSL:n tavoitteena on lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä. HSL tekee yhteistyötä Helsingin seudun kuntien kanssa pyörätieverkoston ja pyöräpysäköinnin parantamiseksi. Seudulle on tulossa lisää laadukkaita pyöräteitä eli baanoja ja uusia liityntä- ja muita pyöräpysäköintipaikkoja. HSL edistää pyöräilyä myös markkinoinnilla ja hsl.fi/pyöräily-sivustolla, jonne on koottu pyöräilyaiheista tietoa.

Pyöräilyn lisääntyminen hyödyttää kaikkia, niin pyöräilijöitä, joukkoliikenteen käyttäjiä, autoilijoita kuin kävelijöitäkin. Ruuhkat ja ilmastonmuutosta aiheuttavat päästöt vähenevät, ilmanlaatu paranee ja kaupunkiympäristö tulee viihtyisämmäksi. Pyöräilijöiden saama liikunta vähentää sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen ja korkean verenpaineen riskiä sekä auttaa painonhallinnassa. Pyöräily virkistää – ja on ennen kaikkea erittäin kätevä kulkutapa.

Pyöräilyviikon teemapäivät ja aineistot löytyvät Pyöräilykuntien verkoston sivustolta.