HSL:n vuorokausiliput OpenMaaS-myyntirajapintaan

HSL avasi huhtikuun alussa maailman ensimmäisiin kuuluvan mobiililippujen kaikille avoimen jälleenmyyntirajapinnan. Nyt rajapinnasta saa mobiilikertalippujen lisäksi myös mobiilivuorokausilippuja.

mobiili

Kaikille avoin, itsepalveluperiaatteella toimiva OpenMaaS-lipunmyyntirajapinta tarjoaa sekä suomalaisille että ulkomaisille toimijoille joukkoliikennelippuja, joita voi integroida osaksi omia palveluita. Rajapinta löytyy osoitteesta https://sales-api.hsl.fi/.

HSL kehittää OpenMaaS-rajapintaa jatkuvasti ja investoi sen kehittämiseen lähivuosina noin 2 miljoonaa euroa. ”Haluamme näin mahdollistaa innovatiivisten uusien palveluiden kehittymisen liikkumisen saralla. Toivomme uusia avauksia eri asiakaskohderyhmille ja joukkoliikennelippujen integrointia muihin kuluttaja- ja yrityspalveluihin”, kertoo HSL:n MaaS-projektipäällikkö Jemina Uusitalo.

Nyt rajapintaan on tuotu mobiilikertalippujen rinnalle aikuisten mobiilivuorokausiliput. 1-7 vuorokauden liput ovat samanhintaisia kuin HSL:n omissa matkakortti- ja mobiilikanavissa. ”Tavoitteenamme on tuoda kausiliput rajapintaan marraskuun loppuun mennessä. Jotta voimme tarjota subventoituja kausilippuja, meidän pitää voida käyttää kuntalaisten vahvaa tunnistamista”, Jemina Uusitalo täsmentää.

HSL:n avointen rajapintapalveluiden hyödyntäminen on maksutonta, mutta edellyttää rekisteröitymistä ja käyttöehtojen hyväksymistä. Lisäksi HSL tarjoaa rajapintapalveluiden käyttäjille maksullista teknistä tukea. Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin löytyy osoitteesta https://sales-api.hsl.fi/.