HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin 13.8. – Pasilan tason poikittaisyhteyksiin useita parannuksia

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tapahtuu merkittäviä muutoksia 13. elokuuta, kun HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin. Linjastossa on muutoksia erityisesti Pasilan tason poikittaisyhteyksissä sekä Herttoniemen suunnalla. Muutoksia tapahtuu myös muualla HSL-alueella.

Pysäkkikilpien sekä aikataulujen vaihtotyöt on jo aloitettu, joten pysäkeillä saattaa olla talviaikatauluja ja linjatietoja jo ennen 13.8. Suuri osa koululaislinjoista sekä U-liikenteestä siirtyy talviaikatauluihin muulloin kuin 13.8. Lisätietoa erillisessä tiedotteessa.

Muutoksia bussiliikenteessä 13.8.

Bussilinjaston suurimmat muutokset tapahtuvat Pasila-Kalasatama-Herttoniemi -alueella. Linjojen 58 ja 551 reittejä muutetaan vastaamaan myöhemmin perustettavia runkolinjoja 500 ja 510 soveltuvin osin. 58 ja 551 eivät vielä muutu runkolinjoiksi mm. reittien varrella olevien lukuisien työmaiden takia. Linjat tarjoavat yhdessä ruuhka-aikaan kolmen minuutin vuorovälin yhteisellä reittiosuudellaan Herttoniemestä Munkkiniemeen. Lisätietoa Pasilan tason poikittaisliikenteen muutoksista erillisessä liikennetiedotteessa.

Muita muutoksia bussiliikentessä 13.8.

Helsinki:

Espoo:

Vantaa:

Tuusula ja Kerava:

Sipoo:

Muutoksia raitiovaunuliikenteessä 13.8.

Raitiolinjan 1 liikennöintiaikaa pidennetään. Viimeiset lähdöt kaikkina viikonpäivinä ovat jatkossa noin kello 21. Linjan 8 poikkeusreitti ja korvaavan bussin 8X liikenne jatkuu vielä elokuun loppuun saakka.

Muutoksia junaliikenteessä 13.8.

Syysliikenteen alusta P-junien vuoroväliä tihennetään arki- ja lauantai-iltaisin noin klo 19.30–20.30.

Muutoksia metroliikenteessä 13.8.

Metroliikenteessä siirrytään takaisin talvikauden tiiviimpiin vuoroväleihin, jossa metrojunat kulkevat ruuhka-aikaan linjoilla Tapiola-Mellunmäki ja Matinkylä-Vuosaari 5 minuutin välein ja yhteisellä osuudella Tapiola-Itäkeskus 2,5 minuutin välein.

Aikataulut 13.8. alkaen

Matkoille 13. elokuuta alkaen voi tehdä reittihakuja sekä tutustua talvikauden linja- ja pysäkkikohtaisiin aikatauluihin Reittioppaassa. HSL ei enää paina aikataulukirjaa, mutta linjojen irtoaikatauluja on saatavilla HSL:n palvelupisteistä. Lisäksi on saatavilla tulostettavia aikatauluja.