My2050 - elämyspeli ilmastonmuutoksesta vie seikkailulle tulevaisuuteen

My2050 on uudenlainen, kaikille kaupunkilaisille avoin ja ilmainen elämyspeli. Pelissä pelaajat seikkailevat oikeassa kaupunkiympäristössä liikkuen. Peliä pelataan mobiililaitteelle ladattavalla ilmaissovelluksella. HSL on My2050 -elämyspelin kumppani marraskuusta 2018 lähtien.

My 2050 –pelissä peliaikaa on tunti. Sen aikana pelaajat tutustuvan pelin päähenkilön, 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been, tarinaan ja keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkomalla tehtäviä. Pelin tarina johdattaa pelaajat kurkistamaan tulevaisuuteen.

Peli tarjoaa ajanvietettä ja samalla tietoa ilmastonmuutoksessa uudenlaisessa muodossa. Pelin kantavana teemana on ilmastointo.
Pelaamaan voi mennä kuka vain, milloin vain. Peli sijoittuu Espoossa Espoon keskukseen ja Helsingissä Kansalaistorin läheisyyteen.

HSL:n tavoite on pelin avulla tuoda esille eri liikkumistapojen vaikutuksia terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristön viihtyisyyteen. Sillä miten kuljemme, on merkitystä. Joukkoliikenteen käyttö, kävely ja pyöräily ovat ilmastoystävällisiä kulkutapoja. My2050 -peli antaa pelaajalle tietoa ja intoa tehdä viisaita liikkumisvalintoja.

Lisätietoa pelistä saat osoitteesta www.my2050.fi

Pelin ovat luoneet Osuuskunta Visian ympäristökasvatuksen asiantuntijat yhteistyössä asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. Muita kumppaneita ovat HKL, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, Vantaan Sivistystoimi, Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut HSY, Helen Oy, Osuuskunta Tradeka ja Espoon kaupunki.