HSL:n myyntijärjestelmien päivitys uusiin vyöhykkeisiin on sujunut hyvin

Uusien vyöhykkeiden käyttöönotto on sujunut suunnitellusti myös lipunmyynnin osalta. Lippujen myynti ja HSL-korttien lataaminen toimii lauantaisen myyntikatkoksen jälkeen normaalisti kioskeissa, lippuautomaateissa sekä kauppojen myyntipisteissä.

Lauantain aikana saatiin kaikki taustajärjestelmät onnistuneesti päivitettyä uusiin vyöhykkeisiin. HSL seuraa myynnin käyttöönoton sujumista sunnuntaiaamupäivän aikana myyntipisteiden avautumisen tahtiin.

Palvelupisteet avautuvat uusiin vyöhykkeisiin maanantaina 29.4., jolloin niissä voi käydä vaihtamassa kausilippunsa matkustusalueen, jos uusille vyöhykkeille päivittynyt lippu ei vastaa matkustustarpeita. Myös alennuksiin oikeuttavan asiakasryhmän päivitys onnistuu maanantaista alkaen kaikissa palvelupisteissä.

Apua oikean lipun valintaan saa Reittioppaasta ja HSL-sovelluksesta, jotka kertovat paitsi reitin myös sen, minkä lipun reitille tarvitset. Pysäkeillä vyöhyketieto näkyy pysäkkikilvissä ja asemilla julisteissa ja muissa opasteissa. Kortinlukijan uusi käyttöliittymä tarjoaa vain niitä lippuja, jotka kyseisestä lähtöpisteestä voi ostaa. Palvelupisteissä on jaossa linjakarttoja, joissa näkyvät bussilinjat ja vyöhykerajat. Myös koteihin viikolla 15 jaetussa infolehdessä on paljon hyödyllistä tietoa uusista vyöhykkeistä.
Uudet vyöhykkeet ja kortinlukija verkossa
HSL-sovellus
Myynti- ja palvelupisteet sekä automaatit