Lisävyöhykelipun ostaminen ennen 27.4. ladattuihin mobiilikausilippuihin

Lisävyöhykelippua ei voi ostaa ennen 27.4. HSL-sovellukseen ladattuihin kausilippuihin. Lisävyöhykelippujen ostaminen onnistuu käymällä HSL:n palvelupisteessä sulkemassa kausilipun, ja lataamalla sovellukseen uuden vyöhykemallin mukaisen lipun.

Lisävyöhykelippua ei voi ostaa ennen 27.4. HSL-sovellukseen ladattuihin kausilippuihin.
Lisävyöhykelippuja voi ostaa käymällä HSL:n palvelupisteessä sulkemassa kausilipun. Sen voi tehdä veloituksetta 2 kuukauden ajan 27.4. lähtien. Tällöin ostetun lipun summa palautetaan ja asiakas maksaa käytetyistä päivistä. Tämän jälkeen voi ostaa uuden vyöhykemallin mukaisen kausilipun, johon on mahdollista ostaa lisävyöhykelippuja. Hyvitystä ei voi hakea takautuvasti. Sama menettely koskee myös kausilipun jatkuvana tilauksena tehneitä asiakkaita.

Sovelluksessa voi olla kerrallaan voimassa vain yksi lisävyöhykelippu. Virheellisesti ostettuja lisävyöhykelippuja ei hyvitetä.

Jos asiakas on ottanut kausilipun jatkuvan tilauksen käyttöönsä ennen uusia vyöhykkeitä eikä lipun uusi matkustusalue sovi hänen tarpeisiin, voi sen käydä muuttamassa veloituksetta HSL:n palvelupisteessä 2 kuukauden ajan vyöhykeuudistuksesta. Ostetun lipun summa palautetaan ja asiakas maksaa käytetyistä päivistä. Tämän jälkeen asiakas voi aloittaa uuden jatkuvan tilauksen uudella matkustusalueella. Hyvitystä ei voi hakea takautuvasti.

Juuri ennen uusien vyöhykkeiden käyttöönottoa ei voi ostaa vuorokausilippua uusille vyöhykkeille. Vuorokausilippuihin tulee vyöhykeuudistuksen ylimenokaudeksi ostorajoitus eli ei ole mahdollista ostaa vyöhykeuudistuksen yli menevää vrk-lippua eikä lipun voimassaolo voi alkaa uusien vyöhykkeiden puolella.