Päivitä HSL-sovelluksesi - lippuja uusille vyöhykkeille voi ostaa vain uudella versiolla

Jotta HSL-sovelluksella voi ostaa lippuja sen jälkeen, kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön, sovelluksen on oltava päivitetty uuteen versioon. Puhelimen akku on pidettävä ladattuna, sillä uusilla vyöhykkeillä HSL-sovelluksella ostettu lippu pitää voida tarkastaa koko matkan ajan.

Kun HSL:n uuden vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4. klo 4.30 alkaen, HSL-sovelluksella voi ostaa lippuja vain uudella eli versiolla 2.0. Osalla sovelluksen käyttäjistä on puhelimessaan automaattinen päivitys. Jos sitä ei ole, sovellus on käytävä päivittämässä uuteen versioon joko App Storesta iPhone-puhelimeen tai Google Play –sovelluskaupasta Android-puhelimeen.

HSL-sovelluksen matkustusehtoihin tulee muutos uusien vyöhykkeiden myötä. Jatkossa matkalippujen tarkastajan ja/tai konduktöörin on voitava tarkistaa lippu puhelimen näytöltä koko matkan ajan. Puhelimen akun latauksen on riitettävä tarkastukseen asti tai muuten lipuntarkastaja voi kirjoittaa tarkastusmaksun. HSL pyrkii estämään muutoksella liputta matkustamista, ja samalla lippukäytäntöä yhtenäistetään HSL-kortin kanssa: matkan aikana on oltava hallussa voimassa oleva matkalippu.

HSL-sovelluksen käyttöliittymä päivittyy, kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön. Sovelluksen lipunostoon tulee uusi mistä-mihin-toiminto, joka kertoo, minkä vyöhykkeen lipun matkustaja tarvitsee. Myös Reittiopas kertoo haun yhteydessä, minkä vyöhykkeen lippu matkalla tarvitaan.

HSL-sovelluksella voi myös uusien vyöhykkeiden aikana ostaa lasten ja aikuisten kertalippuja, 1-7 vrk:n vuorokausilippuja sekä aikuisten ja opiskelijoiden 30 vuorokauden lippuja. Uutuutena lippuvalikoimaan tulee lisävyöhykelippu, jolla kausilipun käyttäjä voi laajentaa edullisesti matkustusaluettaan. Lisävyöhykelipun voi maksaa HSL-sovelluksella, jos myös kausilippu on ostettu sovellukseen.

Lisätietoja HSL-sovelluksesta: hsl.fi/sovellus

Lataa HSL-sovelluksen uusin versio Android-puhelimeen

Lataa HSL-sovelluksen uusin versio iPhone-puhelimeen