Vaihda vihreä matkakorttisi HSL-kortiksi ennen vyöhykeuudistusta!

Vieläkö sinulla on vanha vihreä matkakortti käytössäsi tai lojuuko sellainen kirjoituspöytäsi laatikossa? Kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4. klo 4.30 alkaen, kortinlukijan käyttöliittymä päivittyy, etkä voi enää maksaa matkojasi vanhalla kortilla. Matkakortti kannattaa vaihtaa piakkoin siniseksi HSL-kortiksi tai voit ryhtyä käyttämään HSL-sovellusta matkojesi maksamiseen.

Voit vaihtaa matkakorttisi HSL-kortiksi HSL:n ja kuntien palvelupisteiden lisäksi esimerkiksi R-kioskilla, Prismoissa, K-Citymarketeissa ja Stockmann-tavarataloissa sekä useissa S-marketeissa, Alepoissa, K-marketeissa ja monissa pienissä kioskeissa. Paikat löytyvät verkosta HSL:n myyntipaikkahausta

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa HSL-kortille. Uusi kortti toimii maksuvälineenä samalla tavalla kuin vanha.

Matkakortin voi vaihtaa maksutta perjantaihin 26.4. asti asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortin voi vaihtaa ainoastaan HSL:n tai kuntien palvelupisteessä ja vaihto maksaa tuolloin kuusi euroa.  Huom! Lauantaina 27.4.  lipunmyyntijärjestelmässä on katko järjestelmäpäivityksen vuoksi eikä matkakorttia voi vaihtaa HSL-kortiksi, eikä sinistä HSL-korttia myöskään ladata.

Et tarvitse kortin vaihtoon valtakirjaa etkä henkilöllisyystodistusta. Voit myös vaihtaa kortin jonkun toisen puolesta, eli joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla.

Myös koululaisten pitää vaihtaa koulusta koulumatkoja varten saamansa matkakortit uusiin, sinisiin HSL-kortteihin. 

Jos mobiilimaksaminen tuntuu korttia luontevammalta, voit siirtyä HSL-sovelluksen käyttäjäksi. Sovelluksella voi tällä hetkellä ostaa aikuisten ja opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja.  Lue lisää HSL-sovelluksesta 

Jos siiryt vyöhykeuudistuksen yhteydessä HSL-kortin käyttäjästä pelkästään HSL-sovelluksen käyttäjäksi, matkakortillasi olevaa kautta tai arvoa ei voi siirtää HSL-sovellukseen, koska kortti ja mobiili ovat toisistaan erillisiä järjestelmiä.

HSL-tunnus kannattaa ottaa käyttöön, mutta se ei ole pakollinen

Voit ottaa kortinvaihdon yhteydessä käyttöösi HSL-tunnuksen, jotta pääset jatkossa hyötymään monista uusista palveluista, joita HSL-kortille kehitetään. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset kohdennetut infopalvelut. Tunnus ei kuitenkaan ole välttämätön edellytys uuden kortin käytölle.

HSL-kortin käyttöönotossa kannattaa huomata se, että kortin numero muuttuu vaihdon yhteydessä. Tämä kannattaa ottaa huomioon kaikissa niissä palveluissa, joihin olet mahdollisesti numerolla rekisteröitynyt, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelu, kulunvalvontajärjestelmät ym… Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun on syötettävä palveluihin uuden korttisi numero.

Vihreälle matkakortille on myös saatettu kirjata erilaisia yritysten tarjoamia etuja, jotka eivät siirry automaattisesti HSL-kortille. Tällöin sinun kannattaa ottaa yhteyttä edun tarjoajaan ja selvittää, miten ne saa siirrettyä.

Lue lisää uusista vyöhykkeistä 

 

 


Et tarvitse kortin vaihtoon valtakirjaa etkä henkilöllisyystodistusta. Voit myös vaihtaa kortin jonkun toisen puolesta, eli joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla.