HSL mukana pääkaupunkiseudun pyöräilyviikolla 4.–12.5.

Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin pääkaupunkiseudulla lauantaina 4. toukokuuta. Pyöräilyn teemaviikko jatkuu seuraavan viikon sunnuntaihin 12. toukokuuta asti, ja luvassa on muun muassa maksuttomia aamiaistapahtumia, kevätretkiä ja vapaamuotoista hengailua.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin polkupyöräilijät Oy, ja yhteistyössä ovat HSL:n lisäksi mukana Helsingin kaupunki, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY sekä muita pyöräalan toimijoita ja yrityksiä.

Pyöräilyviikon ohjelmassa on esimerkiksi aamupalatarjoiluja pyöräilijöille, opastettuja pyöräretkiä, pyörien korjausta ja muita pyöräilyyn liittyviä tapahtumia. Tapahtumia järjestetään myös ostoskeskusten läheisyydessä.

Tapahtumiin osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääsee vaikkapa käyttämällä kaupunkipyörää.

Pyöräilyviikon tapahtumat pääkaupunkiseudulla

Lauantai 4.5. klo 10–18 avajaiset Helsingin Kansalaistorilla Oodin edustalla
Starttaa Pyöräilyviikkoon - hassuttele valokuvaamossa, testaa tietosi pyörävisassa tai kokeile sähkö- ja kuormapyörää.

Maanantai 6.5. klo 10–18 Sähköä ilmassa Vantaan Iskostorilla Myyrmäessä
Tutustu nopeampaan ja kevyempään pyöräilyyn ja tule koeajamaan sähköpyörää valtakunnallisena sähköpyöräpäivänä.

Tiistai 7.5. klo 10–18 Pyörällä töihin Itäkeskuksessa
Valtakunnallisen työmatkapyöräilypäivän kunniaksi ota vastaan Kilometrikisa-haaste ja tutustu arkiliikunnan hyvää tekeviin vaikutuksiin Tallinnanaukiolla!

Keskiviikko 8.5. klo 7–9 Aamupalaa pyöräilijöille Leppävaarassa Espoossa
Nopea kahvikupponen vai rauhallisempi pysähdys? Virkistävän pysähdyksen jälkeen matka jatkuu joutuisammin. Leppävaaranraitilla lähellä Läkkitoria. 

Keskiviikko 8.5. klo 10–18 Pyörällä kouluun Espoon Sellossa
Tarjolla kahvia ja kuorma- ja sähköpyörällä ajoa! Koe pyöräkuljetuksen vaivattomuus, tutustu koulujen Kilometrikisaan ja HePon toimintaan myös Espoossa.

Torstai 9.5. klo 7–9 Aamupalaa pyöräilijöille Tikkurilassa Vantaalla
Pyöräilytietoutta ja purtavaa vantaalaisille pyöräilijöille. Pyörällä treeneihin -päivään kannattaa varautua hyvin eväin! Maalitorilla Tikkurilassa.

Perjantai 10.5. klo 7–9 Aamupalaa pyöräilijöille Baanalla Helsingissä
Kahvia ja sämpylöitä matkasi varrella? Tarkastuta samalla myös pyöräsi kunto Haagan Pyörähuollon Rengasratsiassa. Baanalla Ruoholahden päässä.

Lauantai 11.5. klo 10.15 Pyörälenkki Maunulan majalta
Matalan kynnyksen ohjatulle lenkille ovat tervetulleita kaikki. Ota pyöräsi ja saavu paikalle Metsäläntie 9 klo 10.15 mennessä. Taukopaikalla mahdollisuus pullakahveihin!

Sunnuntai 12.5. Piknik-retki pyöräillen Helsingissä
HePo:n Pyöräilyviikon päättävä yhteinen piknik-retki sopii kaikenikäisille pyöräilijöille. Ota omat eväät mukaan ja tule tutustumaan uusiin ihmisiin! Tarkemmat tiedot tapahtumasta sivulta hepo.fi/pyorailyviikko.

Kaikkien tapahtumien ohjelmat täydentyvät vielä ennen tapahtumia ja niistä tiedotetaan tapahtuman kampanjasivulla hepo.fi/pyorailyviikko sekä HePon Facebook-tapahtumissa.