Edessä elokuussa: Tuusula ja Kerava sekä Pohjois-Espoo saavat uudet linjastot ja runkolinjasto kasvaa

HSL:n liikenteessä on edessä muutoksia, kun siirrytään syysaikatauluihin 12. elokuuta. Suurimmat muutokset kohdistuvat Pohjois-Espooseen ja Keski-Uudellemaalle, joissa liikenne alkaa kulkea uusin bussilinjoin.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uudessa bussilinjastossa liikenne perustuu edelleen vahvoihin liityntäyhteyksiin rantaradan varteen ja lisäksi tiheisiin yhteyksiin kohti Helsingin kantakaupunkia. Muutos alueen linjastoon ei ole mullistava, mutta se on silti suurin 17 vuoteen.

Uuden linjaston selkärangan muodostaa linja 235, joka saa uuden reitin ja muuttuu myöhemmin runkolinjaksi 200. Bussi kulkee Elielinaukion ja Espoon keskuksen välillä Leppävaaran ja Jorvin kautta. Bussi liikennöi joka päivä varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, suurimman osan ajasta vieläpä kymmenen minuutin välein.

Tutustu Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uuteen bussilinjastoon.

Tuusula siirtyy entistä enemmän junan kyytiin

Bussilinjasto muuttuu myös Tuusulassa ja Keravalla. Muutos on suuri etenkin eteläisessä Tuusulassa, jossa Helsingin Kamppiin liikennöivät bussilinjat korvataan tiheillä ja vahvoilla liityntäyhteyksillä juna-asemille. Arkiliikenteessä säilyy myös suora yhteys Helsingin kantakaupunkiin.

Keravalla kaikkien linjojen toinen päätepysäkki siirtyy Keravan asemalle, jotta junan ja bussin väliset vaihdot sujuisivat entistä paremmin. Kellokoskella yhteydet perustuvat bussilinjaan 665, joka kulkee Kellokosken ja Hyrylän välillä Järvenpään kautta ja tarjoaa sujuvia vaihtoyhteyksiä junaan. Jokelassa liikenne Helsingin suuntaan kulkee junalla aivan kuten ennenkin.

Tutustu Tuusulan ja Keravan uuteen bussilinjastoon.

Linjat 500 ja 510 tuovat runkobussit Pasilan tason poikittaisliikenteeseen

HSL:n runkolinjasto laajenee kahdella uudella bussilinjalla, kun linja 58 muuttuu runkolinjaksi 500 ja linja 551 runkolinjaksi 510. Linjojen aikatauluihin tai reitteihin ei tule muutoksia, sillä ne ovat jo nyt kulkeneet runkolinjamaisen tiheästi, mutta linjojen nopeuttamiseksi osa nykyisistä pysäkeistä poistuu.

Linjojen bussit saavat oranssin värin, ja niiden kyytiin voi nousta myös keskiovesta. Myöhemmin syksyllä linjat siirtyvät nykyiseltä reitiltään Aleksis Kiven kadulle, kun Pasilan uuden aseman yhteyteen rakennettava joukkoliikenneterminaali valmistuu.

Katso uudet runkolinjat hsl.fi:n Reittikartat-sivulta.

Syysaikataulut Reittioppaassa

Uusien bussi- ja runkolinjojen aikatauluja ja reittejä voi katsoa Reittioppaasta jo nyt, kun valitsee matkustusajankohdaksi 12.8.

Kuvituskuva