EU-ministerikokoukset vaikuttavat liikenteeseen 29. - 30.8. – muun muassa bussit eivät kulje Mannerheimintietä Oopperalta etelään aamuisin

Finlandia-talolla järjestettävän EU-ministerikokouksen aikana bussit eivät voi ajaa Mannerheimintietä Oopperan eteläpuolella torstaina 29.8. kello 7–8.30 ja perjantaina 30.8. kello 7–8.30. Raitiovaunut kulkevat Mannerheimintiellä normaalisti.

EU-maiden puolustus - ja ulkoministerikokous sekä Latvian presidentin vierailu vaikuttavat liikenteeseen merkittävästi pääkaupunkiseudulla keskiviikosta 28.8. perjantaihin 30.8. Vieraita kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 28.8. noin kello 10.30 alkaen yöhön asti. Lisäksi keskiviikkona ja torstaina kello 18 alkaen kokousvieraita siirtyy iltaohjelmiin, mistä aiheutuu liikennekatkoksia Helsingin keskustassa.

Helsingin ydinkeskustassa liikenne häiriintyy vieraiden siirtyessä hotelleista kokouspaikalle torstai- ja perjantaiaamuna noin kello 7.30–8.30. Lisäksi liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan torstaina noin kello 10–24. Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 30.8. noin kello 12–19.

Liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 14–19. Tällöin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia. Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

 

Häiriöt koskevat myös poikittaista liikennettä etenkin Nordenskjöldinkadun ja Tukholmankadun sekä Hakamäentien osalta. Koskee siis linjoja 23, 57, 59, 69, 506, 500, 510 ja Helsinginkadun osalta 70 ja 502.   

Torstaina klo 7–8.30 ja perjantaina klo 7–8.30 Elielinaukiolta kulkevat bussit liikennöivät Mäntymäen kentältä

Torstaina klo 7–8.30 ja perjantaina klo 7–8.30 Elielinaukiolta kulkevat bussit liikennöivät Mäntymäen kentältä, jonne pääsee Elielinaukiolta käyttämällä raitiovaunuja 1 ja 2 sekä 4 ja 10 Lasipalatsilta. Kokous ruuhkauttaa todennäköisesti liikennettä myös koko läntisessä kantakaupungissa ja keskustassa, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia lähijunaa, metroa sekä poikittaisia bussilinjoja sekä varata aamulla ylimääräistä aikaa matkustamiseen. Ministerikokous vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi myös Helsingin ulosajoväyliltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Lisätiedot löydät liikennetiedotteesta