Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät toistaiseksi kiinni

Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät toistaiseksi kiinni. Hissit ovat kiinni todennäköisesti varsin pitkään johtuen vesivahingon aiheuttamista vaurioista.

Lähimmät esteettömät reitit metrolta päärautatieasemalle ja katutasosta metroon kulkevat hissien korjauksen ajan Helsingin yliopiston tai Kampin metroasemien kautta. Pyöräilijöiden sekä lastenvaunujen, isojen matkatavaroiden tai pyörätuolien kanssa kulkevien tulee siis käyttää näitä asemia.

Esteettömät reitit metroon päärautatieasemalta:

Rautatieasemalta itään: Raitiovaunut 3, 6, 6T, 7 tai 9 Kaivokadulta eli aseman edestä Helsingin yliopiston tai Hakaniemen metroasemille.

Rautatieasemalta länteen eli Espoon suuntaan: Raitiovaunut 7 tai 9 Kaivokadulta eli aseman edestä Simonkadun tai Kampintorin raitiovaunupysäkeille, josta kulku Kampin metroasemalle.

Esteettömät reitit metrosta Kaivokadulle ja päärautatieasemalle

Idästä metrolla Helsingin yliopiston asemalle, josta A-uloskäynnistä raitiovaunuille ja linjoilla 3, 6, 6T, tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen. Vaihtoehtoisesti esteetön yhteys myös Rautatientorin läpi ulkotiloissa Helsingin yliopiston metroaseman G-sisäänkäynnistä.

Lännestä metrolla Kampin asemalle, josta aseman A-, B- tai C-uloskäynneistä Kampintorin pysäkille ja raitiovaunuilla 7 tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen.