Uusia bussilinjoja 12. elokuuta Espooseen, Tuusulaan ja Keravalle - infolehdet postissa tällä viikolla

HSL:n infolehdet uusista bussilinjastoista jaetaan torstaina 1. elokuuta kotitalouksiin Leppävaarassa ja Pohjois-Espoossa sekä Keravalla ja Tuusulassa. Bussilinjasto uudistuu näillä alueilla 12.8.2019, kun HSL:n joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin.

Pohjois-Espoon bussilinjasto selkenee

Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa bussilinjasto selkenee, kun eri kirjainversioita on karsittu ja linjoja on keskitetty yhteisille reittiosuuksille niin kutsuttuihin joukkoliikenteen laatukäytäviin. Kaikkein merkittävin uusi bussilinja on 235, joka kulkee joka päivä varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, suurimman osan ajasta kymmenen minuutin välein reitillä Elielinaukio–Leppävaara–Jorvi–Espoon keskus. Linja muuttuu myöhemmin runkolinjaksi 200.

Leppävaaran ja Pohjois-Espoon alueella edellinen suurempi muutos bussilinjastoon on tehty vuonna 2002, kun Leppävaaran kaupunkijunarata avattiin.

Tuusula siirtyy HSL:n tilaamaan liikenteeseen

Tuusulan linja-autoliikenne on tähän mennessä kulkenut pääosin ELY-keskuksen tilaamin kaukobussein, mutta 12.8. liikenne siirtyy HSL:n järjestettäväksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Tuusulan liikenteeseen tulee HSL:n sinivalkoisia matalalattiaisia busseja, ja linjasto uudistuu.

Eteläisessä Tuusulassa Kamppiin kulkevat bussilinjat korvautuvat säännöllisillä ja tiheillä yhteyksillä rautatien varteen – muun muassa Leinelään, Keravalle ja Tikkurilaan. Kellokoskelta muodostuu tiivis yhteys junaan Järvenpäähän ja kuntakeskukseen Hyrylään. Jokelassa junaliikenne palvelee samaan malliin kuin tähänkin asti.

Tuusulassa palvelutaso paranee ennen muuta Hyrylässä, Lahelassa, Mattilassa, Riihikalliossa ja Kellokoskella, joissa liikenne alkaa kulkea päivittäin ja laajoin liikennöintiajoin.

Keravalla bussilinjasto uudistuu siten, että vaihtoyhteydet junien ja bussien välillä Keravan asemalla paranevat. Kaikkien Keravalla kulkevien bussilinjojen toinen päätepysäkki siirtyy Keravan asemalle, ja linjastoon tehdään myös joitain muita pienempiä muutoksia.

Lisätietoa infolehtien lisäksi myös verkkosivuilta ja infotilaisuuksissa

Uusista bussilinjoista ja muutoksista joukkoliikenteestä saa kattavasti tietoa HSL:n verkkosivuilta osoitteista hsl.fi/pohjoisespoo2019 ja hsl.fi/tuusulajakerava2019. Lisäksi omia yhteyksiä on mahdollista katsoa HSL:n Reittioppaasta (reittiopas.hsl.fi), kun reittihaun tekee päivämäärälle 12.8.2019 tai myöhemmin.

Infolehdet uusista bussilinjastoista jaetaan muutosalueiden kotitalouksiin torstaina 1. elokuuta, ja ensi viikolla lehtiä on saatavilla myös HSL:n palvelupisteistä.

Asiakkailla on myös mahdollisuus tulla tapaamaan HSL:n asiantuntijoita HSL:n pop up -infopisteille Hyrylään ja Leppävaaraan:

  • Tuusulan pääkirjastoon Hyrylään (TuusInfo) ke 7.8. klo 15–18
  • Kauppakeskus Selloon Leppävaaraan (lounge, 2. krs.) to 8.8. klo 15–18

Infolehti Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uudesta bussilinjastosta (pdf-tiedosto)

Infolehti Tuusulan ja Keravan uudesta bussilinjastosta (pdf-tiedosto)