Liikkujan viikko kannustaa kävelemään

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa 16.-22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Vuoden 2019 teemana on kävely ja sloganina ”Kävellen eteenpäin.”

Kävely on olennainen osa joukkoliikennematkaa. Kävely parantaa ihmisten terveyttä. HSL toimiikin yhteistyössä jäsenkuntiensa kanssa parantaakseen kävelyolosuhteita alueellaan. Parhaillaan käynnissä on HSL:n ja Traficomin kävelykilometrikisa, jossa kisataan kävellyistä kilometreistä tai minuuteista. Lue lisää kilometrikisasta

Liikkujan viikolla HSL osallistuu Tikkurilan senioritapahtumaan torstaina 19.9. ja Autottomaan päivään Ratikkamuseossa sunnuntaina 22.9.

HSL on myös tuottanut yhdessä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä HSY:n ja Ilmastoinfon ”Kävellen eteenpäin” –videot, joita jaetaan sosiaalisen median kanavilla Liikkujan viikon aikana.

Tervetuloa Tikkurilan senioritapahtumaan torstaina 19.9 klo 10-13!

Paikka: Tikkurilan Maalitori, Dixin asematunnelin kupeessa

Paikalla ovat HSL:n asiantuntijat, Vantaan kaupungin liikennesuunnittelijat, Vantaan kaupungin Menokaveri -toiminta ja Liikenneturva.

Tapahtumassa annetaan tietoa:

  • HSL:n lipuista, vyöhykkeistä ja eläkeläisten alennuksista
  • Lähibusseista ja joukkoliikenteestä Vantaan alueella
  • Vantaan liikennesuunnitelmista
  • Kaupunkipyöristä ja pyöräilyturvallisuudesta