Espoon kutsukyytipalvelu laajenee Matinkylään ja Olariin

HSL ja ViaVan laajentavat Espoon kutsukyytikokeilun palvelualuetta perjantaista 25.10.2019 alkaen. Alue laajenee länteen muun muassa Matinkylään ja Olariin. Lisäksi palvelualue kasvaa Leppävaarassa siten, että myös esimerkiksi Leppävaaran uimahallille ja terveysasemalle pääsee kutsukyydillä.

Kutsukyytiauto

Palvelu pyörii Espoossa kahdeksalla kahdeksanpaikkaisella pikkubussilla arkisin klo 7–21. Aloitustarjouksena 15.11.2019 asti palvelun hinta on 2 €/kyyti. Kutsukyytiä tähän mennessä kokeilleet asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä palveluun, mistä kertoo kyydeille annettu arvosana 4,9 asteikolla yhdestä viiteen. Asiakkaat ovat toivoneet palvelualueen laajentamista, ja nyt HSL ja ViaVan vastaavat toiveeseen.

Palvelualue kattaa nyt aiempien alueiden lisäksi Lystimäen, Olarinmäen, Olarin, Kuitinmäen, Friisilän, Piispankylän, Matinkylän, Tiistilän, Nuottalahden, Iirislahden ja Koukkuniemen alueet sekä Leppävaaran uimahallin ja terveysaseman.

Palvelualueen laajennukset on kuvattu alla olevassa kartassa tummemmalla sinisellä.

Kutsukyytipalvelu käynnistettiin 16.9.2019 itäisessä Espoossa. Palvelun tarkoituksena on tarjota uusi liikkumisvaihtoehto etenkin matkaketjujen ensimmäisille ja viimeisille osuuksille – siis esim. kodin ja metro- tai juna-aseman välille. Kutsukyytipalvelu perustuu asiakkaiden tilaamien matkojen älykkääseen yhdistelyyn.

Kutsukyyti on jatkossa tarjolla myös 13-18-vuotiaille ja viikkopakettina

Kutsukyyti on toistaiseksi ollut tarjolla vain 18 vuotta täyttäneille. Jatkossa palvelua itsenäisesti käyttävien asiakkaiden alaikäraja laskee siten, että huoltajan suostumuksella myös 13–18-vuotiaat voivat hyödyntää palvelua vaikkapa harrastusmatkoillaan. Kolmas uutuus on ViaPassi-viikkopaketti, joka mahdollistaa neljän päivittäistä matkaa viikon ajan kiinteällä 10 euron kokonaishinnalla.

Lataa sovellus sovelluskaupastasi mobiililaitteellasi (AppStore tai Google Play).

Lue lisää palvelusta: hsl.fi/kutsukyyti

Kutsukyytipalvelun palvelualue