Kausilippujen hyvitys työnseisauksen johdosta 25.11.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT osallistuu Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun, joka pysäytti suuren osan HSL:n bussiliikenteestä maanantaina 25.11.2019 klo 03.00. Työnseisaus päättyy tiistaina 26.11.2019 klo 03.00.

Jos sinulla on työtaistelun aikana voimassa oleva kausilippu joko HSL-kortilla, HSL-sovelluksessa tai MaaS-palveluntarjoajan sovelluksessa, sinulle voidaan myöntää lakkohyvitystä, jos voit osoittaa, ettet ole voinut käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillasi. Voit saada hyvitystä yhdeltä päivältä. Hyvitys annetaan HSL-kortille ladattavana kautena tai arvona. HSL-sovelluksessa hyvitys annetaan lippukoodina, jolla voit ostaa vuorokausilipun. MaaS-palveluntarjoajien asiakkaille hyvitys tehdään tilihyvityksenä.

Hae hyvitystä kahden kuukauden kuluessa mielenilmauksen päättymisestä. Uutisen lopussa on linkki hakemuslomakkeeseen. Täytä lomake ja jätä se johonkin palvelupisteeseen, lähetä sähköpostitse osoitteeseen apj@hsl.fi tai postitse osoitteella HSL Helsingin seudun liikenne, PL 101, 00077 HSL. Postilakon jatkuessa pitää varautua viiveeseen, jos postittaa lomakkeen. Hakemukset käsitellään mielenilmauksen päätyttyä mahdollisimman nopeasti.

Saat päätöksen postitse. Voit saada hyvityksen palvelupisteestä, jossa HSL-kortillesi ladataan hyvitys kautena tai arvona. HSL-sovelluksen hyvityksen voit hakea vain HSL omista palvelupisteistä Rautatientorilta, Itä-Pasilasta tai Itäkeskuksesta.

Lisätietoja HSL:n Asiakaspalvelusta puh. (09) 4766 4000 ma–pe 7–19, la–su 9–17

Hyvityksen hakemuslomake (Word)

Hyvityksen hakemuslomake (pdf)