Metroliikenteestä saatavilla nyt reaaliaikaista tietoa eri palveluissa

Metron keväällä 2019 asennetun uuden asetinlaitteen ja kulunvalvontalaitteiden mahdollistamat tarkemmat tiedot metroliikenteestä on nyt otettu käyttöön HSL:n eri palveluissa. Käyttöönotto eri järjestelmiin tapahtui vaiheittain viime vuoden lopulla ja yhteistyössä HKL:n ja metron asetinlaitteen toimittajan Mipron kanssa luotu uusi rajapinta tuo myös metroliikenteen reaaliajan pariin.

Nyt esimerkiksi metroasemien lippuhalleissa sijaitsevat metron aikataulunäytöt sekä sähköiset palvelut kuten Reittiopas ja HSL-sovellus näyttävät metroliikenteen tiedot kulloisenkin tilanteen mukaan. Tähän saakka lippuhallien näytöt ja esimerkiksi Reittiopas ovat näyttäneet aikataulunmukaista aikaa ja laiturialueen näytöt reaaliaikaa. Laiturinäyttöjen ja lippuhallinäyttöjen ajat eivät siis ole olleet aiemmin yhdenmukaisia, koska näytöt toimivat eri järjestelmissä. Vastoin yleistä luuloa metron näytöissä ei olet esimerkiksi liukuporrassa vähennystä eli aika on sama sekä ylhäällä lippuhallissa että laiturilla.

Uudistus antaa matkustajille entistä paremmat mahdollisuudet seurata matkan edistymistä. Lisäksi erillisen metrojunien sijaintitiedon lisääminen palveluihin mahdollistaa nyt metrojunien seuraamisen kartalla Reittioppaassa samaan tapaan kuin jo aiemmin on ollut mahdollista lähijunilla, busseilla ja raitiovaunuilla. Samaa ominaisuutta kehitetään myös HSL-sovellukseen. Molemmat tiedot eli junien reaaliaikainen aikataulutieto sekä tieto junien sijainnista ovat myös muiden sovellusten ja toimijoiden käytettävissä avoimien rajapintojen kautta.

Metrojen sijainti kartalla