Ota hetki aikaa – lue raideaforismi

Ratikoiden ja metron matkustaja, kiskoilla on tarjolla tammi-helmikuussa mietelauseita matkustamisen mausteeksi.Mietelauseissa pohditaan tällä kertaa aikaa, ja mikäpä olisi sen sopivampi teema joukkoliikenteeseen.

Voit lukea aforismeja metrojen ja raitiovaunujen sähköisiltä näytöiltä maanantaista 20.1. alkaen kahden viikon verran. Teemana on tällä kertaa aika, ja mukana ovat myös aikataulut: Aikatauluissa lähtö- ja tuloaika, meissä tulo- ja lähtöaika, Ilpo Vänskä kiteyttää ihmiselämän.

Raiteilla kulkee tällä kertaa 19 mietelausetta, jotka Suomen aforismiyhdistys valitsi keräyksen perusteella. Keräys innosti lyhyen muodon taitajia eri puolita Suomea, vaikka kampanja näkyykin vain pääkaupunkiseudulla. Keräykseen tuli kaiken kaikkiaan 358 mietelausetta niin Rovaniemeltä, Kuopiosta kuin Kaarinastakin.
Kriteerit, joilla yhdistys valitsi julkaistavat aforismit, olivat teeman osuva kiteyttäminen sekä mietelauseen selkeä ja ytimekäs muoto.

Joten kiskoilla kulkija: ota tovi aikaa, lue aforismi ja tuumaile sitä hetki. Muutaman sanan teksteistä löytyy suuria oivalluksia.