Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät kiinni ainakin maaliskuulle

Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät toistaiseksi poissa käytöstä. Metroasemalla ei ole esteetöntä kulkua metroon hissien vesivahinkovaurioiden korjaamisen takia. Hissien käyttöönoton ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Lähimmät esteettömät reitit metrolta päärautatieasemalle ja katutasosta metroon kulkevat hissien korjauksen ajan Helsingin yliopiston tai Kampin metroaseman kautta. Pyöräilijöiden sekä lastenvaunujen, isojen matkatavaroiden tai pyörätuolien kanssa kulkevien tulee siis käyttää näitä asemia.

Esteettömät reitit metroon päärautatieasemalta:

Rautatieasemalta itään: Raitiovaunut 3, 6, 6T, 7 tai 9 Kaivokadulta pysäkiltä Rautatieasema H0301 eli aseman edestä Helsingin yliopiston tai Hakaniemen metroasemille.

Rautatieasemalta länteen ja Espoon suuntaan: Raitiovaunut 7 tai 9 Kaivokadulta pysäkiltä Rautatieasema H0302 eli aseman edestä Kampintorin raitiovaunupysäkille. Kampintorilta Kampin metroasemalle pääsee helpoiten kulkemalla Fredrikinkatua n. 50 metriä Töölön suuntaan Sähkötalon toiselle puolelle, jossa on ovi metroasemalle.

Esteettömät reitit metrosta Kaivokadulle ja päärautatieasemalle

Idästä metrolla Helsingin yliopiston asemalle, josta aseman A-uloskäynnistä Kaisaniemenkadulle raitiovaunuille ja siitä linjoilla 3, 6, 6T, tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen. Vaihtoehtoisesti esteetön yhteys myös kulkien Rautatientorin läpi ulkotiloissa Helsingin yliopiston metroaseman G-uloskäynnistä. G-uloskäynti sijaitsee Mikonkadulla ns. Fennia-talossa.

Ulkotiloista päärautatieasemalle ja junalaitureille pääsee esteettömästi Elielinaukiolta sekä aseman toiselta puolelta Bergbominkujalta Kaisaniemenpuiston reunalta.

Lännestä metrolla Kampin asemalle, josta aseman A-, B- tai C-uloskäynneistä Kampintorin pysäkille H0824 ja raitiovaunuilla 7 tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen. Lähin esteetön kulku päärautatieasemalle on tästä suunnasta Elielinaukion puolelta asemarakennusta.

Asemien ja niiden lähiympäristön karttoja pääsee katsomaan Reittioppaan lisäksi myös PDF-muodossa hsl.fi-sivuston Reitit ja aikataulut -osiossa.