Kausilippuja ei muuteta arvoksi, yli 70-vuotiaille ja karanteenissa oleville hyvitys kausilipusta takautuvasti

HSL ei toistaiseksi muunna kausilippuja arvoksi. Kausilippujen muuntamisesta arvoksi on luovuttu, koska toimenpide edellyttää asiointia HSL:n tai kuntien palvelupisteessä. Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi ja pisteiden henkilökunnan sekä asiakkaiden terveyden vuoksi kausilipun muuttaminen arvoksi keskeytyy.

Näin voimme vähentää henkilökunnan ja asiakkaiden riskiä tartunnan saamiseen ja asiakaskontakteja viruksen leviämisen aikana. Kauden muuttaminen arvoksi on ollut maksullinen palvelu, josta on peritty 6 euron käsittelymaksu. 

Jos sinulla on kausilippu, joka on ostettu 16.3.2020 tai sitä ennen ja joka on voimassa 16.4.2020 tai sen jälkeen, olet oikeutettu hyvitykseen. Lue lisää uutisesta.

Lisäksi hyvitämme yli 70-vuotiaiden kausiliput, jotka ovat olleet voimassa 18.3.2020 tai sen jälkeen. Hyvitämme myös karanteeniin määrättyjen henkilöiden kausiliput karanteenin ajalta.

Hyvitys yli 70-vuotiaiden kausilipusta

Hyvitämme myöhemmin yli 70-vuotiaiden kausilipuista sen osuuden kausilipusta, joka on voimassa 18.3. alkaen ja on ostettu ennen tuota päivämäärää. Sen jälkeen ostettuja kausilippuja ei enää hyvitetä. Ilmoitamme myöhemmin, milloin voit hakea hyvistystä takautuvasti. 

Hyvitys karanteeniin määrätyille

Jos kunnan viranomaiset määräävät sinut karanteeniin, olet oikeutettu hyvitykseen. Karanteenista tai eristämisestä tarvitset kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen. Kopio päätöksestä riittää. THL:n tekstiviestillä lähettämä tieto karanteenista ei riitä todistukseksi.

Saat HSL-kortilla olevasta kausilipusta hyvityksen pankkitilillesi, jos sinulla on yllä mainittu lääkärin päätös karanteenista. Muutos tehdään niiltä päiviltä, jotka ilmenevät päätöksestä. HSL-sovelluksen jatkuvasta säästötilauksesta saat hyvityksen vain niiltä päiviltä, jolloin olet ollut karanteenissa. 

HSL-sovelluksen kausilipusta hyvitystä haetaan joko postitse tai sähköpostitse toimitettavalla lomakkeella. Mukana täytyy olla kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös. Hyvitys maksetaan pankkitilillesi. Hyvityksen saa niillä perusteilla, jotka ovat sovelluksen käyttöehdoissa.

HSL-kortilla ja HSL-sovelluksella on erilaiset käyttöehdot, minkä takia myös hyvityskäytännöt ovat erilaisia. Sovelluksessa ei käytetä arvoa lippujen ostamiseen.

Kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen voi myös skannata HSL:lle osoitteeseen apj@hsl.fi  yhdessä HSL:n hyvityshakemuksen kanssa.

Hae hyvitystä näin

1. Lataa hyvityslomake ja tulosta se tarvittaessa (lomake poistettu 14.8.2020, koska hyvitystä ei voi enää hakea)

2. Täytä lomake

3. Lähetä täytetty lomake sekä kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös karanteenista joko postitse tai sähköpostilla. Kopio päätöksestä riittää. Hyvitystä tulee hakea kahden kuukauden sisällä karanteenin päättymisestä.

Postiosoite:

HSL Helsingin seudun liikenne
Asiakaspalvelut
PL 104
00077 HSL

Sähköpostiosoite:

apj@hsl.fi