Vantaan kaupunkipyöräkausi on alkanut

Vantaan kaupunkipyörien toinen kausi on pyörätänyt käyntiin keskiviikkona 1.4. Käytössäsi on Tikkurilan ja Aviapoliksen sekä Myyrmäen ja Martinlaakson alueilla yhteensä
1 000 pyörää. Voit poimia ajopelin allesi 100 pyöräasemalta. Pyöräilykausi jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Voit rekisteröityä pyörien käyttäjäksi kaupunkipyröräsivuillamme, jonne pääset myös HSL-sovelluksen kautta. Samoilla sivuilla on kartta pyöräasemien sijainnista. Myös Reittioppaamme kertoo pyöräasemien sijainnin.  Kaupunkipyöräsivut

Voit rekisteröityä pyörien päivä- tai viikkokäyttäjäksi myös CityBike Vantaan mobiilisovelluksella, jolla voit maksaa pyörien käytöstä  myös minuuttiveloituksella.
Lue lisää CityBike Vantaan sovelluksesta

Voit ostaa kauden Vantaan kaupunkipyöriin jo nyt 

Voit ostaa kaupunkipyöräsivuillamme pyöriin käyttöoikeutta joko päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi. Jos ostat koko kauden, voit tehdä sen jo nyt. Päivän ja viikon käyttöoikeutta voit ostaa 1.4. alkaen.

Koko kausi maksaa 30 euroa. Päivä on viiden ja viikko kymmenen euron hintainen. Kukin tuote sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ja lisämaksusta voit polkea myös pidempiä matkoja.

Vantaan kaupunkipyörät kuuluvat eri järjestelmään kuin Helsingin ja Espoon pyörät. Jos haluat käyttää molempia järjestelmiä, niihin on ostettava käyttöoikeutta erikseen.

Käytä käsineitä, kun pyöräilet

Pyörien vikailmoitusjärjestelmää parannetaan viime vuodesta. Huhtikuun aikana tulee käyttöön uusi palautekanava. Voit tehdä vikailmoituksen oman kaupunkipyöräsivusi matkahistorian avulla, jolloin aseman ja pyörän tiedot tulevat ilmoitukseen automaattisesti. Omalle kaupunkipyöräsivullesi pääset kirjautumaan HSL-tunnuksella.

Voit tehdä vikailmoituksen myös kirjautumatta, jolloin sinun on itse syötettävä sivulle aseman nimi tai pyörän numero.

Pyörien lukijalaitteissa oli viime kaudella ajoittain ongelmia, mutta laitteet päivitetään toukokuun aikana.

Huom! Kun pyöräilet, toivomme, että käytät koronaviruksen vuoksi käsineitä, ja muistathan myös pestä käsiäsi riittävän usein. Pyörät puhdistetaan huollon yhteydessä.  

Koska joukkoliikenteen tarjontaa on supistettu viruksen takia, pyörät tarjoavat lyhyille matkoille kätevän vaihtoehtoisen kulkutavan. Pyöräillessä olet myös etäämmällä muista kuin joukkoliikennevälineissä, joten pyörät voivat olla epidemian aikana jopa turvallisempi tapa liikkua kuin bussit ja kiskokulkuneuvot.