Hyvitys HSL-kortille koronavirusepidemian takia: toimi näin

Jos et tarvitse joukkoliikennettä koronavirusepidemian takia, voit saada hyvitystä HSL-kortille ostamastasi kausilipusta koronavirusepidemian takia.

Saat hyvitystä, jos:

  • kausilippu on ostettu 16.3.2020 tai sitä ennen, ja
  • kausilippu on voimassa 16.4.2020 tai sen jälkeen

Hyvitys maksetaan 16.4. ja sen jälkeisiltä päiviltä. Lisäksi hyvitetään kortilla oleva arvo. Hyvityksen saadaksesi sinun tulee postittaa HSL-kortti ja hyvityslomake HSL:lle toukokuun loppuun mennessä. Hyvitys on tarkoitettu niille, jotka eivät tarvitse kausilippua koronavirusepidemian muuttaman tilanteen takia.

Jos olet yli 70-vuotias, voit hakea hyvitystä myös takautuvasti, ja kerromme tästä mahdollisuudesta erikseen. Olet oikeutettu hyvitykseen 18.3.2020 alkaen.

Jos sinut on määrätty karanteeniin, löydät ohjeet hyvityksen hakemiseen tältä sivulta

Toimi näin

  1. Tulosta hyvityshakemuslomake (lomake poistettu 14.8.2020, koska hyvitystä ei voi enää hakea). Jos sinulla ei ole tulostinta, voit myös kirjoittaa hyvityshakemukseen vaadittavat tiedot paperille.
  2. Täytä lomake tai kirjoita hyvityshakemukseen vaadittavat tiedot paperille.
  3. Postita HSL-korttisi sekä täytetty lomake tai lomakkeelle vaadittavat tiedot kirjekuoressa seuraavaan osoitteeseen:

HSL Asiakaspalvelut/Hyvitykset
Info: TYLI
Tunnus: 501 8244
00003 VASTAUSLÄHETYS

Kirjekuoreen ei tarvita postimerkkiä.

Hyvityksen käsittelyaika on noin 2-4 viikkoa. Voit noutaa uuden maksuttoman HSL-kortin palvelupisteestämme vasta, kun hyvityshakemus on käsitelty HSL:ssä ja palautuneet rahat näkyvät tililläsi.

Jos lähetät hakemuksen, mutta et ole oikeutettu hyvitykseen, saat sähköpostia asiasta ja palautamme HSL-kortin sinulle postitse.

HSL-sovelluksen jatkuvasta säästötilauksesta ei peritä irtisanomismaksua huhtikuussa

HSL-sovelluksen jatkuvan säästötilauksen lippujen lopettamisesta ei peritä huhtikuussa irtisanomismaksua, ja 16.3. jälkeen maksetut irtisanomismaksut palautetaan toukokuussa. Jatkuvan säästötilauksen lipuista ei kuitenkaan makseta muita hyvityksiä.