Myös lasten kausilippuja saa HSL-sovelluksesta

Voit ostaa HSL-sovelluksella myös lasten kausilippuja. Voit hankkia lipun 30 vuorokaudeksi kerrallaan tai jatkuvana tilauksena, jolloin lippu on voimassa koko ajan ja veloitetaan 30 päivän välein maksukortilta.

Kausilippu sovelluksella 13–17-vuotiaille

Lasten kausilippu on sovelluksessa tarjolla 13–17-vuotiaille. Haluamme nuorten lasten henkilötietojen kohdalla varmistua siitä, että niitä käsitellään huolellisesti sekä hyvien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti HSL-sovelluksen käytön yhteydessä. 7–12-vuotiaat voivat toistaiseksi ostaa kausilipun vain HSL-kortille, mutta selvitämme mahdollisuutta tuoda sovellukseen myös 7–12-vuotiaille sopiva tapa ostaa kausilippuja.

Jatkuva tilaus veloitetaan aina lapsen tai vanhemman maksukortilta, joka on liitetty HSL-sovellukseen. Huoltaja voi halutessaan asettaa euromääräisen ostorajoituksen sovellukseen lapsen puhelimessa. Alle 50 euron lippuostokset voi maksaa myös puhelinlaskun yhteydessä.

Jotta voit ostaa kausilipun HSL-sovelluksella, sinun pitää tunnistautua vahvasti joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lisäksi tarvitset HSL-tunnuksen. Kun kausilippua ostetaan 13–17-vuotiaalle, käytetään hänen pankkitunnuksiaan ja  HSL-tunnusta.  

Paitsi matkaliput löydät sovelluksesta myös Reittioppaan ja ajankohtaisen liikennetiedon. Sovelluksen uutisissa kerrotaan mm. muuttuvista reiteistä ja aikatauluista sekä poikkeusreiteistä.

Voit ladata maksuttoman HSL-sovelluksen Android- ja iPhone-älypuhelimiin.