Työmaat aiheuttavat muutoksia joukkoliikenteeseen kesällä 2020

HSL:n liikenteessä on myös kesällä 2020 katu- ja ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Ne vaikuttavat ennen muuta raitioliikenteeseen, missä poikkeuksia on luvassa muun muassa linjoille 2, 7 ja 9. Myös junaliikenteessä on poikkeuksia mm. Pukinmäen ratasillan kunnostustyön takia. Erilliset tiedotteet yksittäisistä poikkeuksista julkaistaan lähempänä työmaiden alkua. Eri liikennevälineiden tarkat aikataulut myös poikkeusajoille löydät Reittioppaasta n. neljä viikkoa etukäteen.

4.5. alkaen: Raitiolinjat 1 sekä 8 aloittivat liikennöinnin Sörnäisten aseman kautta – Hämeentien remontti jatkuu Sörnäisistä etelään

Raitiolinjat 1 sekä 8 kulkevat 4.5. alkaen Helsinginkatua pitkin Sörnäisten metroaseman kautta. Linjat 6T ja 7 jatkavat vielä poikkeusreitillä Sturenkadun kautta. Samalla Sörnäisten metroaseman bussipysäkkien sijainteihin tuli muutoksia. Raitiovaunupysäkki keskustan suuntaan siirtyi tässä vaiheessa Vaasanpuistikon edustalle Helsinginkadulle, josta lyhin pääsy metroon on suojatien yli ja A-oven kautta. Hämeentien remontti Sörnäisten ja Hakaniemen välillä vielä jatkuu.

Lue lisää erillisestä tiedotteestamme

 

1.6.-5.8.: Koivusaaren metroaseman lattian uusimistyö

Koivusaaren metroasema suljetaan 1.6. alkaen laituritason lattian uusimisen vuoksi. Metrot ajavat aseman ohi pysähtymättä. Uusimistyömaa toteutetaan niin, ettei metron aikatauluihin ja liikkumiseen aseman ohi tule vaikutuksia, jolloin muiden asemien ohitusajat ja matka-aika pysyvät samoina myös työmaan alkaessa.

Metron ja Koivusaaren alueen välillä vaihtoehtoisena yhteytenä ovat bussi 20 Isokaarelle ja Katajaharjuun ja bussi 104 Hanasaaren ja Länsiväylän alueille Lauttasaaren metroaseman kautta.

Lue lisää infosivultamme hsl.fi/koivusaari2020

 

1.6. alkaen: Herttoniemen metroaseman bussilaitureissa muutoksia katutason töiden takia

Herttoniemen aseman bussilaitureiden kohdalla tehdään kesän aikana katutöitä ja bussilaituri 12 siirretään Hiihtäjäntien ja Hiihtomäentien risteykseen, Hiihtomäentie 14 rakennuksen kohdalle. Laituria 12 käyttää bussi 81 Herttoniemenrannan ja Kulosaaren suuntaan. Jo aiemmin myös Tammisalon bussi 83 siirtyi laituriin 9, eli aseman A-oven edustalle Hiihtomäentien puolelle asemaa.

Lue lisää erillisestä tiedotteestamme
 

15.6.-9.8.: Pukinmäen siltatyö vaikuttaa R-, Z- ja D-junien kulkuun. Lisäksi K-junilla harvempi vuoroväli

Kehä I:n ylittävän sillan kunnostustyö Pukinmäessä vaikuttaa pääradan junien kulkuun 15.6.-9.8.2020. Useimmille kaukojunille aiheutuu pieniä, enintään reilun kymmenen minuutin aikataulumuutoksia lähtö- ja saapumisaikoihin Helsingissä, Pasilassa ja Tikkurilassa. VR:n R-lähijunat kulkevat siltatyön vuoksi kesän ajan pidemmällä vuorovälillä, eli kerran tunnissa, mutta ruuhka-aikoina kuitenkin useammin. Kerava-Järvenpää-Saunakallio-välille on junaliikenteen lisäksi tarjolla lisäbussiliikennettä katkon aikana. Myös Z-junilla on normaalista poikkeavat lähtöajat. Näiden muutosten lisäksi K-junat liikennöidään poikkeuksellisesti kesän ajan 20 minuutin vuorovälillä.

Lue lisää erillisestä tiedotteestamme

 

15.6.–12.7.: Länsi-Pasilaan ei raitioliikennettä, korvaava bussi 2X käytössä välillä Lasipalatsi – Pasila 

Raitiovaunu 2 siirtyy poikkeusreitille maanantaista 15.6. alkaen, eikä Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X Lasipalatsi – Pasila. Lisäksi 29.6. alkaa Itä-Pasilassa katutyö, joka siirtää myös linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12.7. asti, ja muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa. 

Raitiovaunun 7 päätepysäkki siirtyy 15.6. alkaen Ratapihantielle, Pasilan aseman kylkeen, kun linjojen 2 ja 7 liikenne erotetaan toisistaan vaunukierrolta. Poikkeusreittien päätyttyä 12.7. linja 2 ajaa Itä-Pasilan lenkin takaisin Pasilansillalle aseman eteen, ja linja 7 jää Ratapihantielle.

Lue lisää erillisestä tiedotteestamme

15.6. aikataulut muuttuvat myös muun raitiovaunuliikenteen osalta. Linkki erilliseen tiedotteeseen

 

20.-21.6.: Juhannuksen ratatyöt vaikuttavat rantaradalla – korvaavia kuljetuksia

Juhannuksena tehdään perinteisesti paljon ratatöitä. HSL-liikenteessä U- ja L-junat kulkevat koko lauantain ja sunnuntaiaamuun saakka vain Kauklahteen asti, josta on korvaava bussikuljetus eteenpäin Kirkkonummelle. Ratatyöt liittyvät mm. Jorvaksen aseman parannustöihin.

Lue lisää U- ja L-junien juhannuskatkosta erillisestä tiedotteestamme

 

29.6. alkaen: Raide-Jokerin rakentaminen aiheuttaa Roihupellon Viilarintiellä muutoksia

Linjat 92, 92N ja 550 siirtyvät ajamaan Roihupellon teollisuusalueella Itäkeskuksen suuntaan Holkkitietä Viilarintien Raide-Jokerin työmaan takia. Raide-Jokerin rakentamisen aikaiset järjestelyt sulkevat Viilarintieltä itäänpäin suuntautuvan kaistan. Viilarintiellä aloitetaan radan rakentamiseen liittyvät työt, jonka vuoksi toinen ajokaista joudutaan ottamaan työalueeksi. Työmaan takia linjat ajetaan Itäkeskuksen suuntaan reittiä Viilarintie – Holkkitie – Tulppatie – Viilarintie – oma reitti.

Holkkitien pysäkki (H4244) poistuu linjan 550 käytöstä ja sen korvaava pysäkki sijoitetaan Holkkitien pohjoispäähän. Toiseen suuntaan ajettaessa reitit pysyvät nykyisellään. Tämänhetkisen arvion mukaan itään päin suuntautuva bussiliikenne voi palata Viilarintielle alkuvuodesta 2021.

Lue lisää erillisestä tiedotteestamme
 

20.7.: Hietalahden raitiovaunuliikenne palaa normaaliksi, työmaa Hietalahdentorilla päättyy

Raitiolinjan 6/6T ja bussilinjojen 21 ja 23N poikkeusreitit Hietalahden alueella loppuvat ja liikenne palaa takaisin normaaliksi maanantaina 20.7.2020. 6 ajetaan taas Hietalahteen ja 6T Länsiterminaaliin Bulevardin kautta 20.7. alkaen. Kulku Hietalahden kautta on ollut estynyt maaliskuussa alkaneen Hernesaaren raitiotien rakentamiseen liittyvän työmaan takia.

Lue lisää linjojen keväällä voimaan tulleesta poikkeusreitistä tiedotteestamme

 

Kesän yli: Hakaniemen metroaseman Linjojen päädyssä purkutyömaa vaikuttaa kulkureitteihin

Hakaniemen aseman Linjojen päädyn sisäänkäynneillä virastotalojen purkamistyöt vaikuttavat esteettömään kulkuun asemalla ja sisäänkäyntien läheisyydessä katutilassa A- ja B-sisäänkäyntien ollessa vuorotellen suljettuina.

Lue lisää Hakaniemen aseman jo tapahtuneista muutoksista tiedotteestamme

 

Pitkin kesää: raidemuutoksia Pasilan asemalla

Ratatöiden vuoksi Pasilan asemalla on muutoksia lähtöraiteissa. Seuraathan aseman aikataulunäyttöjä ja kuulutuksia ajantasaisen tiedon saamiseksi.

Jo tiedossa olevat raidemuutokset:

- Pe 5.6. klo 23 – ma 8.6. klo 05 rantaradan E- ja U-junilla on laiturimuutoksia Pasilassa, jolloin laiturit 7-8 eivät ole käytössä.

- Ma 8.6. alkaen Pasilassa aiemmin raidetta 7 Huopalahden suuntaan käyttäneet E-, U- ja Y-junat alkavat käyttää raidetta 8. Raide 7 suljetaan.

-26.7. klo 23.35 - 27.7. klo 5.00 välillä Pasilassa sekä L- ja P-junat länteen että L- ja I-junat Helsinkiin raiteelta 11.

 

Miten muutoksista pysyy perillä?

Kaikki katuremontteja, pysäkkiensiirtoja ja poikkeusliikennejärjestelyitä koskevat liikennetiedotteet tulevat hsl.fi-verkkosivuille viimeistään noin kaksi viikkoa ennen kuin muutokset astuvat voimaan. Seuraamalla verkkosivujen liikennetiedotteita pysyt ajan tasalla. Samat tiedotteet löydät myös HSL-sovelluksen Koti-näkymästä. Lisäksi muutoksista tiedotetaan pysäkeillä, asemilla ja liikennevälineissä.