70 vuotta täyttäneiden kausilipuista voi nyt hakea koronahyvitystä

Hyvitämme takautuvasti 70 vuotta täyttäneiden kausiliput, jotka ovat olleet voimassa ajanjakson 18.3.-31.5.aikana. Hyvitystä koronakaranteenin vuoksi käyttämättä jääneestä kausilipusta voi hakea 15. heinäkuuta asti. Hyvityshakemuksen voi lähettää maksutta postitse.

Hyvityksen saa, jos kausilippu on ostettu joko 18.3. tai aikaisemmin. Hyvitystä maksetaan enimmillään 31.5. asti. HSL-kortilla saa olla edelleen ladattuna kausilippu, mutta kesäkuun alusta eteenpäin jatkuva kausi ei kuulu hyvityksen piiriin. 

Jos kausilippu on voimassa edelleen 1.6. jälkeen, mutta asiakas ei halua enää käyttää korttia, kortin voi palauttaa hyvityshakemuksen mukana. Silloin hyvitys koskee myös 31.5. jälkeen voimassa olevaa kautta eli esimerkiksi 18.3.-30.6.2020 ajanjaksoa.

Hyvityksen saaminen ei edellytä käyntiä palvelupisteessä, vaan hyvityshakemuksen voi tehdä maksutta postitse. Lomakkeesta löytyvät osoitetiedot maksutonta postittamista varten.  
Lataa lomake tästä: 
hyvitys_lomake_korona_yli70v.doc
hyvitys_lomake_korona_yli70v.pdf

Hyvitys maksetaan pankkitilille 2-4 viikon jälkeen siitä, kun hakemus on saapunut. Lomakkeella ei voi hakea hyvitystä muista kuin 70 vuotta täyttäneiden kausilipuista.

Voit noutaa uuden maksuttoman HSL-kortin palvelupisteestämme vasta, kun hyvityshakemus on käsitelty HSL:ssä ja palautuneet rahat näkyvät tililläsi.