HSL-kortin nettilatauksen beta-versio käyttöön 8.6.

Otamme HSL-kortin nettilatauksen käyttöön maanantaina 8.6. Palvelussa voit ostaa kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun näytät korttia kortinlukijalle. Lisäksi voit tilata palvelusta henkilökohtaisen HSL-kortin. Korttipalvelu (hsl.fi/kortti) muistuttaa sinua sähköpostitse, kun kausilippu pitää uusia tai arvo on loppumassa. Palvelu myös listaa kortin tapahtumat. Jos korttisi katoaa, voit sulkea sen palvelussa.

HSL-korttipalvelusta julkaistaan 8.6. beta- eli testiversio. Olemme testanneet HSL-kortin nettilataamista pienen kutsujoukon kanssa maaliskuusta lähtien. Kiinnostus osallistumiseen oli suurta, mutta poikkeuksellisen kevään takia testikäyttäjillä oli tavanomaista vähemmän tarvetta lippujen ostamiseen, minkä takia avaamme palvelun nyt beta-versiona kaikille käyttäjille ja jatkamme palautteen keräämistä ja palvelun kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa. 

Testikäytössä on tullut esiin aiheeton virheilmoitus, joka esiintyy kortinlukijalla noin yhdessä prosentissa ostotapahtumia. Kortinlukija saattaa antaa aiheettoman virheilmoituksen, kun näytät korttia kortinlukijalle siirtääksesi HSL-korttipalvelussa ostamasi kausilipun tai arvon kortille. Todellisuudessa kausilippu ja arvo siirtyvät kortille ja voit käyttää niitä normaalisti matkasi maksamiseen. 

Palvelu siis toimii virheettömäsi liki kaikissa tapauksissa. Halusimme tuoda paljon toivotun nettilatauksen laajempaan käyttöön, sillä erityisesti nyt koronapandemian aikana on tarvetta uudelle digimyyntikanavalle, jossa voi ladata HSL-kortin omalla puhelimella tai tietokoneella.

Vinkkejä HSL-korttipalvelun käyttöön

Lippuvalikoima

Voit ostaa HSL-korttipalvelusta kausilippuja ja arvoa HSL-kortille kuulutpa mihin asiakasryhmään tahansa. Palvelussa on tarjolla aikuisten, lasten ja alennusryhmien lippuja.

  • Kausilipun voi ostaa 30, 60, 90 tai 360 vuorokaudeksi. Lipun voimassaolo alkaa heti tai enintään 60 vuorokauden kuluttua.
  • Arvoa voi ostaa 5–400 eurolla, kuten muissakin myyntikanavissa.

Siirrä lippu kortille kortinlukijalla

Sinun pitää siirtää netistä ostamasi kausilippu ja arvo HSL-kortille kortinlukijalla, ennen kuin voit käyttää niitä matkasi maksamiseen. Näytä korttia kortinlukijalle bussissa, lähijunassa, raitiovaunussa tai metron laiturialueella. Voit tehdä siirron myös lippuautomaatilla.

Pidä korttia kortinlukijalla riittävän pitkään. Kortinlukija ilmoittaa, kun siirto on onnistunut. Tiedon siirto taustajärjestelmissä vie hetken, mutta viimeistään 60 minuutin kuluttua nettiostosta kausilippu ja arvo ovat varmasti siirtyneet kortinlukijalle.

HSL-korttipalvelussa voit maksaa

  • maksukorteilla (VISA, VISA Electron, Mastercard, American Express). Voit käyttää pankki- (debit) tai luottokorttimaksua (credit).
  • Mobilepaylla ja
  • verkkopankin maksulla.

Työsuhde-eduista palvelussa toimii toistaiseksi Edenred.

Kirjaudu palveluun HSL-tunnuksella

HSL-korttipalvelua käytetään HSL-tunnuksella, ja palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Kun olet rekisteröitynyt palveluun, voit tarkastaa HSL-korttisi saldon ja kausilipun keston sekä tilata latausmuistutuksia kauden tai arvon loppumisesta sähköpostiisi. HSL-korttipalvelussa voit myös ilmoittaa, jos HSL-korttisi katoaa. Voit lisätä palveluun myös perheenjäsenten kortit ja tarkastaa kätevästi esimerkiksi lasten korttien saldot ja kausien päättymispäivät sekä ladata lasten kortteja.

Pääset luomaan palvelun käyttöön tarvittavan HSL-tunnuksen palvelun etusivulta. Jos sinulla on jo entuudestaan HSL-tunnus, voit käyttää sitä palveluun kirjautumiseen.

Katso myös HSL-korttipalvelun usein kysytyt kysymykset ja vastaukset, joissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet myös kortinlukijan aiheettoman virheilmoituksen varalle.