Bussiliikenne kulkee 17.7. alkaen normaalein kesäaikatauluin, joten viikonloppujen yövuoroja tulee lisää

Lisäämme bussivuoroja lauantaipäivien ja viikonloppuöiden liikenteeseen perjantaista 17.7. alkaen. Osalle Helsingin keskustan, Espoon ja Vantaan bussilinjoista saatiin lisäautoja jo 10.7. alkaen.

Ravintoloiden aukioloaikojen vapautuessa matkustajamäärät ovat kasvaneet viikonloppuina valtavalla loikalla. Pyrimme vastaamaan kysyntään ja siirrymme korona-ajan supistetusta liikenteestä normaaleihin kesäaikatauluihin 17.7. Lue lisää hsl.fi:n liikennetiedotteesta.

Muutoksen myötä viikonloppuöiden yöliikenteeseen saadaan kaikkiaan 460 lisävuoroa. Jatkossa esimerkiksi Rautatientorilta lähtee klo 02–04 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 110 vuoroa ja Kampista 40 vuoroa nykyistä enemmän. Lauantaille saadaan yhteensä 3 100 lisävuoroa. Eniten vuoroja tulee lauantaipäiviin, koska nyt lauantaisin on ajettu harvemmilla sunnuntaiaikatauluilla.

Löydät uudet aikataulut Reittioppaasta jo nyt, kun valitset matkustuspäiväksi jonkin muutoksen jälkeisen viikonlopun päivämäärän.

Lisävuorojen saaminen liikenteeseen vaatii aikaa ja järjestelyjä, sillä kuljettajien työvuorojen suunnittelu ja niistä kuljettajille ilmoittaminen on tehtävä ajoissa. Lisäksi osa kuljettajista on kesälomalla, joten lisäkuljettajia välttämättä ole saatavilla välittömästi.

Teemme parhaamme, jotta matkustaminen HSL:n liikenteessä olisi mahdollisimman turvallista. Muiden ja oman matkan turvallisuuteen voimme vaikuttaa kaikki yhdessä. Matkaan kannattaa varata tavallista enemmän aikaa, jotta voit ruuhkaisen vuoron osuessa kohdalle jäädä odottamaan seuraavaa. Lyhyillä matkoilla ja ajankohtina, jolloin busseissa on paljon matkustajia, kannattaa kulkea kävellen tai pyörällä, jos se vain on mahdollista. Lisää vinkkejä turvalliseen matkustamiseen löydät verkkopalvelustamme.