Muutoksia HSL:n liikenteessä 15.6. alkaen

HSL:n liikenteessä siirrytään 15.6. alkaen kesäaikataulukauteen, mikä aiheuttaa joitakin muutoksia liikennepalveluissamme. Koronatilanteen vuoksi suuressa osassa liikennettä on jo otettu kevään aikana normaalia aiemmin käyttöön supistettuja kesäaikatauluja, minkä vuoksi muutokset etenkin bussien aikatauluissa 15.6. ovat pieniä. Kesän aikana tehdään aiempien vuosien tapaan myös paljon tie- ja ratatöitä, joilla on aikatauluvaikutuksia etenkin lähijunaliikenteessä.

R- ja Z-junilla poikkeuksia sekä K-junilla harvempi vuoroväli 15.6. - 9.8.

Pukinmäen Kehä I:n siltatyömaan takia R- ja Z-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä ruuhkan ulkopuolella. Ruuhka-aikoina ajetaan noin kaksi R-junaa tunnissa, mutta ruuhkan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Näiden lisäksi myös Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin. D-junia ei liikennöidä kesän aikana.

K-junilla on 15.6. - 9.8. harvennettu 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin klo 6-19, mutta junat ajetaan arkisin koko päivän kahdella yksiköllä eli normaalia pidempinä.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme
 

Metroliikenteessä otetaan käyttöön kesäaikataulu

Ruuhka-aikaan metro kulkee 15.6. alkaen Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 3,75 minuutin ja Matinkylään sekä metron itäisillä haaroille 7,5 minuutin vuoroväleillä.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme
 

Bussit jatkavat pääosin nykyisillä aikatauluillaan

HSL-alueen bussiliikenne on 20.4. alkaen noudattanut niin sanottua supistettua kesäliikennettä, jonka mukaisena liikenne jatkuu pääosin myös 15.6. jälkeenkin. Lauantaisin ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan eikä supistetussa kesäliikenteessä ajeta perjantai- ja lauantaiöiden jatkettua yöliikennettä.

Muutoksia on 15.6. tulossa Tuusulan suunnan linjojen 642, 665, 665A ja 665K aikatauluihin. Pieniä muutoksia tulee myös linjoille 641 ja 542.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme
 

Suomenlinnan lautalla kesäaikataulu käyttöön jo 13.6. alkaen

Kesällä kasvavan kysynnän vuoksi Suomenlinnan lautalla otetaan käyttöön tiheämpi kesäaikataulu 13.6. Arjen liikenne tiheni jo 8.6., joten uudella aikataululla on vaikutusta erityisesti viikonlopun lauttavuoroihin. Uusi aikataulu näkyy Reittioppaassa viimeistään 11.6.

Lautalla on voimassa matkustajamääriä koskeva rajoitus, jolla pyritään takaamaan se, että lautalla voi matkustaa väljästi turvavälit huomioiden.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme
 

Kaikkien raitiovaunujen aikataulut muuttuvat

Linjojen vuorovälit säilyvät aikataulumuutoksesta huolimatta pääsääntöisesti ennallaan. Aiemman tilanteen mukaisesti etenkin risteilysatamia palvelevaa linjaa 5 ei liikennöidä toistaiseksi.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

 

Poikkeusreittejä 15.6. alkaen raitiovaunulinjoilla 2, 7 ja 9

Raitiovaunu 2 siirtyy poikkeusreitille maanantaista 15.6. alkaen, eikä Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X Lasipalatsi – Pasila. Lisäksi 29.6. alkaa Itä-Pasilassa katutyö, joka siirtää myös linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12.7. asti, ja muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa. 

Raitiovaunun 7 päätepysäkki siirtyy 15.6. alkaen Ratapihantielle, Pasilan aseman kylkeen, kun linjojen 2 ja 7 liikenne erotetaan toisistaan vaunukierrolta. Poikkeusreittien päätyttyä 12.7. linja 2 ajaa Itä-Pasilan lenkin takaisin Pasilansillalle aseman eteen, ja linja 7 jää Ratapihantielle.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme

 

Liikenteeseen vaikuttavat työmaat kesällä

HSL:n liikenteessä on kesällä 2020 Pasilan seudun raitiovaunuihin vaikuttavien töiden lisäksi myös muita katu- ja ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Mm. junaliikenteessä on poikkeuksia juhannuksena tehtävien rantaradan parannustöiden takia.

Lue lisätietoja erillisestä tiedotteestamme