Tule mukaan kehittämään palvelujamme, liity testaajaksi HSL-sovelluksen tiedonkeruun kokeiluun

HSL-sovelluksen tiedonkeruun kokeiluun mahtuu lisää testaajia mukaan. Kokeilussa lataat älypuhelimeesi tai -laitteeseesi HSL-sovelluksen testiversion ja hyväksyt liikkumistietojen keräämisen ja käytön.

Voit tulla testaajaksi, jos olet 15 vuotta täyttänyt. Lisäksi sinulla pitää olla älypuhelin tai muu mukana kulkeva älylaite, jossa on Android- tai iOS-käyttöjärjestelmä ja johon voit ladata HSL-sovelluksen testiversion.

Jos käytät Android-puhelinta, voit ladata HSL-sovelluksen testiversion Google Play-sovelluskaupasta.

iOS-puhelimeen testiversio ladataan Applen TestFlight-sovelluksesta. Jos sinulla ei ole valmiiksi puhelimessasi TestFlight-sovellusta, se pitää erikseen ladata.

Tarkat ohjeet testisovelluksen lataamiseen ja lisätietoja tiedonkeruun kokeilusta löydät täältä

Kun osallistut kokeiluun, olet mukana tärkeässä työssä joukkoliikenteen digitaalisten palveluiden kehittämiseksi. Kokeilun tarkoituksena on etenkin testata HSL-sovelluksen teknistä käyttökelpoisuutta liikennetiedon keräämisen apuna sekä kerätä testaajien kokemuksia sovelluksen käytöstä, kun siinä on liikkumistiedon keruuominaisuus mukana.

Digitaalisten tiedonkeruumenetelmien käyttö mahdollistaa sen, että tietoa saadaan entistä nopeammin ja täsmällisemmin. Digitaalisia menetelmiä on tarpeen kehittää, ja siksi myös tämä kokeilu on aloitettu.

Käsittelemme liikkumisesta kerätyt tiedot tietosuojaperiaatteitamme noudattaen.

Lue lisää HSL:n tietosuojasta

Katso kysymyksiä ja vastauksia tiedonkeruun kokeiluun liittyen

Lue lisää tutkimusmenetelmiemme kehittämiseen liittyvistä hankkeista