Näin matkustat Tuusulan asuntomessuille HSL:n joukkoliikenteellä

Tekemistä elokuuksi? Asuntomessut järjestetään 3.8. - 30.8.2020 Tuusulassa, ja HSL kuljettaa kotipysäkiltäsi myös messuille.

Asuntomessut järjestetään Rykmentinpuistossa, joka on osa vanhaa kasarmialuetta Tuusulan keskuksessa eli Hyrylässä. Messuja varten perustimme erillisen bussilinjan 963X Kerava-Hyrylä, joka aloittaa messujen alkaessa 3. elokuuta. Bussi kulkee Keravan juna-aseman laiturista 10 suoraan Rykmentinpuistoon 20 minuutin välein. Lisäksi myös nykyiset bussilinjat alkavat kulkea 10.8. alkaen alueen kautta.

Kaikki reittivaihtoehdot ja tarkemmat aikataulut löydät Reittioppaasta, kun kirjoitat matkasi määränpääksi Asuntomessut 2020.

Kuvituskuva: Asuntomessualue ja bussi 963 pysäkillä. Kuvaaja Lauri Eriksson

Yhteydet joukkoliikenteellä

Helsingistä, Pasilasta tai Tikkurilasta lähijunilla K, R tai Z Keravan asemalle. Keravan juna-aseman bussiterminaalista laiturilta 10 linjalla 963X (3.-30.8.) ja 963 sekä 971 (10.8. alkaen) asuntomessualueelle (Puustellintorin pysäkki) Matka-aika Tikkurilasta noin 40 minuuttia ja Helsingistä 50 minuuttia. Tarvittava lippu Helsingistä ja Pasilasta: ABCD, Tikkurilasta CD.

Keravalta: Juna-aseman bussiterminaalista linjalla 963X (laituri 10, 3.-30.8.), 963 sekä 971 (10.8. alkaen) asuntomessualueelle (Puustellintorin pysäkki). Matka-aika 15 minuuttia. Tarvittava lippu: D.

Muualta Suomesta: Kaukojunalla Tikkurilaan tai Pasilaan, josta lähijunalla K, R tai Z Keravan asemalle. Keravan juna-aseman bussiterminaalista linjalla 963X (laituri 10, 3.-30.8.), 963 sekä 971 (10.8. alkaen). Huomioithan että Keravalle on myös suorat lähijunayhteydet mm. Tampereelta, Lahdesta ja Kouvolasta.

Lippujen ostaminen

Matkaliput ja tietoa joukkoliikenteestä saat helpoiten lataamalla HSL-sovelluksen Google Play -kaupasta tai Apple AppStoresta. HSL:n lippuja myyvät myös myyntipisteet, kuten R-kioskit, ja lippuja saa myös HSL:n lippuautomaateista.

Bussissa 963X käyvät normaalit HSL:n liput, mutta bussinkuljettajat eivät tällä hetkellä myy lippuja eikä messualueella ole lippuautomaattia. Esimerkiksi Keravan asemalla on R-kioski sekä lippuautomaatti. Lisäksi muun muassa Helsingissä, Pasilassa ja Tikkurilassa on automaatteja sekä useita myyntipisteitä.

Tarkat tiedot myyntipaikoista löydät hsl.fi/myyntipaikkahaku

Lipputuotteista esimerkiksi vuorokausilippu käy 24 tunnin ajan kaikissa HSL:n liikennevälineissä ja sopii siksi hyvin messukävijälle.  Lisätietoja lipuista: hsl.fi/liput

Lisätietoa Asuntomessuista ja messualueesta

Muista ostaa Asuntomessujen liput etukäteen. Tänä vuonna lippuja myydään poikkeuksellisesti ainoastaan etukäteen päivä- ja aikaperusteisesti.