Nobina Oy:n voittama kilpailutus tuo liikenteeseen sähköisiä, täysmatalia nivelbusseja

Nobina Oy on voittanut tarjouskilpailumme, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen vievää linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa suuren osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen.

Nivelbussit tekevät paluun Helsingin seudulle, sillä linjoille 18, 39 ja 40 tulee yhteensä 40 vähintään 45-paikkaista sähköistä täysmatalaa nivelbussia. Nivelbussit palaavat liikenteeseen noin viidentoista vuoden tauon jälkeen.

Pieni katsaus menneeseen: lue nivelbussien vaiheista Helsingin seudulla

Täysmatalissa nivelbusseissa on väljää matkustaa 

”Sähköiset nivelbussit nostavat matkustamisen laatua, sillä ne ovat viihtyisiä ja tilavia”, osastonjohtaja Tero Anttila sanoo. ”Koska bussit ovat täysmatalia, käytävällä ei ole lainkaan portaita, ja autoissa on paikka vähintään viidelle lastenvaunulle. Isot ovet helpottavat ja nopeuttavat bussiin nousemista ja poistumista.”

Linjoille 14, 24, 37, 41 ja 42 tulee yhteensä 18 kappaletta sähköbusseja, joissa on vähintään 31 paikkaa. Lisäksi linjoille tulee yhteensä kymmenen vähintään 39-paikkaista euro 6 -päästöluokan dieselbussia, jotka kulkevat uusiutuvalla dieselillä.  

Kilpailukierroksella mukana olleille linjoille kertyy vuodessa yhteensä noin viisi miljoonaa linjakilometriä, mikä on lähes 5,5 prosenttia tilaamamme bussiliikenteen
vuosittaisista linjakilometreistä. Kilpailutetussa liikenteessä oli mukana reilut viisi prosenttia tilaamamme bussiliikenteen automäärästä.  

Bussiliikenteen tarjouskilpailu 51B/2020
Kohde 263
Linjat
18    Eira – Munkkivuori
39    Eira – Myyrmäki
40    Elielinaukio – Kannelmäki

Kohde 264
Linjat
14    Kamppi – Pajamäki
24    Kamppi - Seurasaari
37    Kamppi – Honkasuo (myöh. Kamppi – Myyrmäki)
41    Kamppi – Pohjois-Haaga
42    Kamppi – Kannelmäki