Tietyöt jatkuvat Kulosaaren metroaseman liityntäpysäköinnillä

Kulosaaren metroaseman liityntäpysäköinnin uudistustyöt ovat viivästyneet ja aiemmin ilmoitetusta poiketen työt eivät täysin valmistu vielä heinäkuussa.

Viivästyksen takia alueen liityntäpysäköinnin yhteensä 120 paikasta n. 28 paikkaa pysyy poissa käytöstä vielä arviolta helmikuulle 2021 asti metroaseman läntisellä pysäköintialueella. Molemmat pysäköintialueet ovat kuitenkin käytössä töiden aikanakin. Kaupunki aloittaa myös Kulosaaren puistotien uudistustyöt kesän aikana, mikä vähentää osin metroaseman lähistön kadunvarsipysäköintiä. Uudistustöissä parannetaan Kulosaaren puistotietä etenkin pyöräilyn näkökulmasta. Kulosaaren puistotie muuttuu myös väliaikaisesti töiden ajaksi yksisuuntaiseksi, jolloin liityntäpysäköintiin ja sieltä poispäin voi ajaa Kulosaaren puistotiellä vain suunnassa idästä länteen.
Töistä alueella vastaavat HKL Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos sekä Helsingin kaupunki.

Liityntäpysäköinti siirtyy töiden valmistuessa reaaliaikaisen paikkamäärän laskennan ja opastuksen piiriin. Luvassa on käyttäjien usein toivoma parannus, joka helpottaa jatkossa pysäköintiä, kun paikkojen varausasteen voi tarkastaa jo ennen liityntäpysäköintiin ajamista. Liityntäpysäköinnin ajantasaisen täyttöasteen voi myöhemmin tarkistaa alueen opasteiden lisäksi myös mm. Reittioppaan kautta.

Alueen vaihtoehtoiset liityntäpysäköinnit

Metron liityntäpysäköinnit mm. K-Supermarket Hertalla ja kauppakeskus Hertsissä Herttoniemessä sekä Siilitien metroasemalla ovat käytössä normaalisti. Laajasalon suunnasta tulevilla on mahdollisuus käyttää myös kauppakeskus Saaren liityntäpysäköintiä, jonka vierestä on tiheät yhteydet Herttoniemen metroasemalle kaikkien Laajasalon alueen bussilinjojen kyydissä.

Lue aiempi HSL:n uutinen Kulosaaren liityntäpysäköinnin uudistuksesta