HSL:n liput ja aikataulut nyt myös Matkahuollon sovelluksessa

HSL:n lippujen hankkiminen ja aikataulujen selvittäminen on nyt entistä helpompaa myös muualta Suomesta saapuville bussimatkustajille. Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta on nyt mahdollista hakea reitti ja hankkia lippu koko matkalle vaikkapa Joutsasta Jätkäsaareen tai Loviisasta Leppävaaraan.

Kun Reitit ja Liput sovelluksessa tekee reittihaun, sovellus tarjoaa aikataulun lisäksi myös mahdollisuuden ostaa kyseiselle reitille lipun tai liput – siis itse kaukobussimatkan lisäksi jatkoyhteyden määränpäähän HSL-alueella.

Tällä hetkellä sovellus sisältää Matkahuollon aikataulut, aikuisten kertaliput ja nettitarjousliput sekä HSL:n aikataulut ja liput. Lisäksi sovelluksessa on mukana Hämeenlinnan ja Savonlinnan kaupunkialueiden liikenteen aikataulut ja liput.

Matkahuollon sovellus hyödyntää HSL:n avointa lippurajapintaa, jonka yhtenä tarkoituksena on mahdollistaa eri toimijoille kokonaisten matkaketjujen tarjoaminen yhden palvelun avulla.

”Koko idea HSL:n lipunmyyntirajapinnan avaamisessa on ollut, että asiakkaille voidaan tarjota helposti matkaketjuja aina määränpäähän asti. Tässä tämä toteutuu hienosti, ja potentiaalia on paljon”, sanoo HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink.